StoryEditorOCM
GlazbaSPEKTAKL U VODICAMA

Šibenka Nikolina Mazalin najavljuje novi CMC festival: Nekad smo pjevače molili da dođu, danas smo zatrpani prijavama!

7. travnja 2017. - 15:05

Organizatori festivala u Hrvatskoj, i ne samo kod nas, nerijetko pretjeruju u bombastičnim najavama svojih priredbi, naravno, iz marketinških razloga, u stilu „Iduće izdanje bit će najbolje dosad“. No, kad je u pitanju sljedeće, deveto izdanje CMC festivala, nije riječ o pretjerivanju. Barem kad se baci pogled na listu izvođača. Imena kao što su Željko Bebek, Dražen Zečić, Jole, Lidija Bačić, Mladen Grdović, Magazin i Jasmin Stavros trebala bi jamčiti spektakl.
Potvrdila nam je to u razgovoru za Šibenski list i glavna glazbena urednica vrlo popularne CMC televizije i kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin.




Za ovogodišnji CMC festival stiglo je čak 150 prijava!?

– Istina. Nikad toliko prijava kao ove godine. Uz prijave diskografskih kuća iz Hrvatske i regije, bio je otvoren i javni natječaj. Zbilja je bilo vrlo teško odabrati 33 pjesme koje će se predstaviti na ovogodišnjem festivalu – počela je naš razgovor Šibenka sa zagrebačkom adresom.

Posebno ističete činjenicu da ste u početku, kad je tek pokrenut festival, molili pjevače da se prijave. Sad ste doslovno zatrpani odazivom!?
– Prvih godina smo morali objašnjavati izvođačima koncept festivala, a u posljednjih smo nekoliko godina došli do toga da svi izvođači žele biti dio CMC-a. Bili oni u pop, zabavnoj ili rock glazbi, znaju da je ovaj festival najbolja platforma za promoviranje novih pjesama i albuma. Ne treba zanemariti ni atmosferu cijelog festivala, lokaciju. Poznati smo kao festival s najboljim zabavama i dodatnim sadržajima.

Novost je da se festival ove godine dodatno širi prema regiji. Odnosno, da će na njemu sudjelovati pjevači iz BIH, Slovenije, Makedonije, Crne Gore...
– I dosad smo imali goste iz regije, ali ove godine smo to digli na jednu višu razinu. Na festivalu će nastupiti izvođači diskografskih kuća Hayat iz Bosne i Hercegovine, Nike iz Slovenije, a posebno nas raduje nastup Sergeja Ćetkovića koji je nedavno oduševio zagrebačku publiku s dva izvrsna koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.


Vaša diskografska kuća Croatia Records ove godine slavi 70. obljetnicu. Spremate li neku posebnu feštu?

– U povodu sedamdeset godina Croatia Recordsa planiramo veliki broj aktivnosti u drugom dijelu godine. Najavit ćemo ih uskoro, pa ne mogu još otkrivati sve detalje, ali mogu obećati da ćemo opravdati status najveće i najuspješnije diskografske kuće u Hrvatskoj i regiji.



Još jedan Šibenčanin, koji je ostavio dubok trag u Croatia Recordsu, Siniša Škarica piše knjigu o vašoj diskografskoj kući. Je li ona pri kraju?

– Knjiga je napisana, a trenutačno se rade lekture i likovno oblikovanje. Očekujemo je u prodaji vrlo brzo, početkom lipnja. Iznimno smo ponosni što smo izdavači tog izvanrednog izdanja. Siniša Škarica je moj prethodnik na mjestu glavnog urednika i velika je čast i zadovoljstvo raditi s istinskom legendom naše diskografije.

Vi ste samo jedna u nizu čelnih ljudi Croatia Recordsa. Šibenski je trag u toj kući zaista velik…
– Prije svega umjetnički, pa onda i urednički! Mišo Kovač, Arsen Dedić, Vice Vukov, klape Šibenik, Maslina, Ivo Pattiera, Maksim Mrvica, Pavao Mašić i mnogi drugi izvođači iz Šibenika ostavili su neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i diskografiji. A urednici, poput Siniše Škarice i Dušana Šarca, pomogli su u stvaranju najljepših pjesama i albuma, kojima se iznimno ponosimo.

Danas se glazbena industrija bitno promijenila. Otvorile su se nove mogućnosti distribucije i promocije glazbe koje nam omogućuju da i dalje budemo diskografski lider u regiji. Osobno, meni je velika čast danas biti kreativna direktorica Croatia Recordsa i nastaviti rad mojih sugrađana. Izgleda da je mjesto glavnog urednika Croatia Recordsa uvijek rezervirano za osobu iz najmuzikalnijeg grada na svijetu! – poentirala je za kraj Nikolina Mazalin.


Vodice su idealne
Je li suradnja s Vodicama i dalje na pravoj razini?
– Vodice su se pokazale kao idealan grad za organizaciju ovako velikog festivala. Od prvog dana do danas imamo odličan odnos s vodstvom Grada, Turističkom zajednicom i ugostiteljima. Zahvaljujući, između ostalog, i njihovoj podršci uspjeli smo CMC festival dovesti na vodeće mjesto u regiji – ističe Nikolina.

20. travanj 2024 04:54