StoryEditorOCM
Glazbalavina nezadovoljstva

Šibenčani najavili spektakularni koncert, a onda se zbog ‘paprene‘ cijene morali ispričavati

Piše K. G.
11. lipnja 2024. - 19:37

Pravu euforiju kod brojnih obožavatelja izazvala je vijest kako će čuveni francuski dvojac Air na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila izvesti svoje remek-djelo "Moon Safari", ovog ljeta.

Naime, kako su izvijestili iz šibenske Tvrđave kulture kraljevi retro chill-out glazbe Air na tvrđavi sv. Mihovila svirati će 4. kolovoza! Šibenik se tako našao u društvu probranih europskih gradova koje je ovaj francuski duo odabrao za turneju na kojoj će izvoditi isključivo svoj znameniti album Moon Safari.

Međutim, euforiju je vrlo brzo zamijenila konsternacija. Razlog su paprene cijene ulaznica od 130 eura! Čim je u ponedjeljak krenula online prodaja prvog kontigenta ulaznica počele su ‘gorjeti‘ društvene mreže.

Ogorčeni Fanovi su zasuli negativnim komentarima. I to sasvim opravdano jer 130 eura je previše, premda se radi onekoć zaista velikom bendu. To više ako se zna da AIR svira u Berlinu u dvorani od 2000 mjesta za 50 eura, dok na šibenskoj tvrđavi koja može primiti oko 1000 gledatelja karta košta čak 130 eura!

Suočeni s visokom cijenom, brojni obožavatelji su najavili kako će odustati od dolaska na šibenski koncert. Kolika je bila lavina negativnih komentara, najbolje govori činjenica da se organizator koncerta prvi put odlučio pokušati opravdati.

Reakciju iz Tvrđave kulture Šibenik prenosimo u cijelosti:

- Kao organizatorima, jako nam je žao što je cijena za koncert grupe AIR odvratila dio naše publike od kupnje ulaznica i izazvala negativne komentare.

Organizatori smo koncertnih nastupa mnogih svjetski poznatih glazbenih imena za koja smatramo da ih, iako malena, pozornica Tvrđave sv. Mihovila zaslužuje i upravo se takve i trudimo već godinama dovoditi u Šibenik. Iako su uglavnom naši izvođači ‘‘veći‘‘ od kapaciteta naše pozornice, uvijek pazimo da je cijena ulaznice najmanja moguća i u rangu s pozornicama puno većeg kapaciteta, što svih ovih godina ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora.

Air s Moon Safarijem jedno je od najatraktivnijih glazbenih imena koje je ove sezone na svjetskoj turneji, zato je i teško uspoređivati cijene ulaznica koncertnih prostora s kapacitetima od 5.000 ili 10.000 mjesta s našom Tvrđavom od 1.000 mjesta. I dalje smo u svojevrsnoj nevjerici što je Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku u ‘‘najvišem‘‘ društvu koncertnih prostora i festivala europskih prijestolnica. Kao jedan od najmanjih koncertnih prostora na turneji, formirali smo najmanju moguću cijenu ulaznice s obzirom na visinu troškova ovog nesvakidašnjeg glazbenoga doživljaja.

Hvala vam na kontinuiranoj podršci, praćenju i ljubavi prema glazbi!- poručili su iz Tvrđave kulture Šibenik.

 

11. lipanj 2024 19:38