StoryEditorOCM
GlazbaKONCERT GODINE

S Mišom će pjevati Saša Antić, a karte se kupuju i u Australiji! Doznajemo kako se ‘prvi brk Dalmacije‘ priprema za spektakl na Starom placu

Piše Tanja Šimundić Bendić/SN
11. svibnja 2022. - 14:37

Svi govore o Miši Kovaču i koncertu najavljenom za 5. lipnja na splitskom Starom placu, svi se raspituju što ovih dana radi najpoznatiji dalmatinski brk.

Mišo se sprema za feštu, za novo druženje sa svojom publikom, iz Podstrane gdje sa suprugom Lidijom već duže vrijeme živi, poručuje da njega i njegovu publiku "samo nebo rastaviti može".

Upravo se tako i naziva koncert na kojem organizatori očekuju više od 30 tisuća njegovih obožavatelja. No uistinu, što posljednjih dana radi?

Kako nam kažu iz njegova tima, šeta uz more, upjevava se, sastavlja raspored skladbi, s nestrpljenjem očekuje druženje, obećava da će to biti fešta nad feštama.

Stižu fanovi iz cijelog svijeta

A u njoj će, kažu nam iz organizacijskog tima, sudjelovati i njegovi fanovi koji stižu iz Novog Zelanda, Australije, Amerike. Tribine su već dobrano pune, ogromni interes vlada i za travnatim dijelom.

Mišu to jako raduje jer je njegova tvrdoglavost, želja da pjeva isključivo pred mnoštvom, a ne samo za 200-tinjak ljudi, definirala “tajming” nastupa.

- Interes je ogroman, još je nešto malo ostalo slobodnih mjesta na tribinama, puno njih želi baš na teren, želi na travu kako bi mu bili još bliže. Kada Mišo digne ruke Split će se, svi to očekujemo, užgat.

Trest će se grad, Mišo nam stalno ponavlja, čut će se do Poljuda. Jedva čeka popet se na pozornicu, cijeli je napet, da je po njemu on bi već sada bio na pozornici – kaže nam šef organizacijskog tima dr. Tomislav Madžar.

Iako nas od koncerta dijeli malo manje od mjesec dana, njegov se prateći bend već obilato priprema na tonskim probama. Dolazi mu i pojačanje, bit će gostiju, njihova imena se još čuvaju od javnosti. Organizatori žele malo pomalo dizati atmosferu pa će se identitet Mišinih sparing partnera otkrivati tijekom nadolazećih tjedana.

No naše je da pucamo direktno u glavu, idemo s imenom za koje predmnijevamo da bez njega ova fešta ne može proći. A i kako bi, Torcida, Stari plac, stari Hajdukov dom, obrada stare pjesme i naravno, Saša Antić.

Može li ovakav događaj proći bez njega i zajedničkog hita “Ja ne mogu drugo nego da ga volim”?

- Ne može. Definitivno ne može. Saša dolazi, na njega računamo. Jer ovakva fešta ne može proći bez skladbe koja je u trenutku kada je izišla u eter postala himna Torcide. I zato smo presretni da se naš prijatelj Saša pridružio ekipi. A ostali neka za sada budu tajna, nećemo odmah otkriti preostale adute – veli Mađar.

Stari plac nije slučajan

Stari plac definitivno nije slučajno odabran. On je sukus Mišine ljubavi. U staru murvu će biti uperene oči, osvijetlit će se posebno u toj noći, kao simbol priče o splitskom, dalmatinskom, južnjačkom srcu. Pozornica će biti smještena na istočnoj strani Starog placa. A između i okolo bit će Mišini ljudi. Podsjetimo, za koncert koji Mišu opet spaja s njegovim Splitom koristit će se i više od 300 kW razglasa.

- Najviše što je ikad u povijesti postavljeno na takvoj lokaciji. Bit će tu i više od 200 rasvjetnih tijela, led ekrani, fronta scene od 50 metara. Sve za legendu – kažu nam organizatori koncerta. 

 

24. travanj 2024 20:16