StoryEditor
GlazbaTko su pobjednici 22. dalmatinske šansone Šibenik

Publika obožava Četiri tenora, stručni žiri najviše ocjene dao je splitskoj klapi Contra, a jedini predstavnici Krešimirova grada Branimir Bubica i klapa Sebenico osvojili su treće mjesto publike (FOTO)

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2019. - 18:48

Kad su se u subotu, na večeri novih skladbi 22. dalmatinske šansone Šibenik, na pozornici pojavili „Četiri tenora“, prema reakciji i ovacijama publike, bilo je jasno kakav će ishod glasovanja biti. Publika im je dala najviše glasova za skladbu "Brod bez imena", dok je drugo mjesto prema boju glasova publike pripalo Branku Medaku i skladbi „Za koga si šila dotu“.

Zbog istog broja glasova, ove su godine za treće mjesto publike, uručna dva Šansonjera. Jedan je pripao Stijepi Gleđ Markosu za skladbu „Moja prava ljubavi“, a drugi Branimiru Bubici i klapi Sebenico za skladbu „Nisan zna“.

Inače, Branimir Bubica i klapa Sebenico su na ovogodišnjoj večeri novih skladbi bili jedini predstavnici Krešimirova grada. Dodajmo da su  uspješno odradili i polusatni show program, nakon što su izvedene 23 nove skladbe i  dok se čekalo proglašenje najboljih.

Pobjednik ovogodišnje 22. dalmatinske šansone, prema prosudbi stručnog ocjenjivačkog suda, je splitska klapa „Contra“ s pjesmom „Serenada kalelargi“.

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda pripala je Elisi Lovrić i klapi Brnistra za skladbu „Od kad te poznon“, a treću je dobila  skladba „Pismo“ koju je otpjevala grupa „Beng beng“.

Nagrada za najbolje kantautorsko djelo i ove je godine otišla u ruke Nene Belana za skladbu „Lito umire“

Najbolji debitant na večeri novih skladbi je Božidarka Matija Čerina s pjesmom „Odolijevam“. Nagradu za najbolji tekst dobila je Olga Palinkaš za skladbu „Serenada kalelargi“, a za najbolju interpretaciju Zadranin Duje Stanišić za pjesmu „Vrata vičnosti“.

Autori najboljeg aranžmana su Olja Dešić, Marko Basara i Mia Negovetić za skladbu „Vrijeme je“. 

Šansonjera za najslušaniju skladbu s prošlogodišnjeg festivala dobila je Nikolina Pejanović.

 

 

 

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 02:42