StoryEditorOCM
GlazbaPREVELIK RIZIK

Prvi put u 64 godine postojanja otkazan Eurosong! Kedži se tako san pretvorio u noćnu moru: Jedva sam čekao stati i zapjevati na toj pozornici...

Piše M.K.
18. ožujka 2020. - 15:41
'Pozdravljam odluku, jedva čekam završetak pandemije, a onda i nastup na Euroviziji 2021. u Rotterdamu', podvukao jeMatija Djanješić/Hanza Media

"S dubokim žaljenjem moramo najaviti otkazivanje izbora za pjesmu Eurovizije 2020. u Rotterdamu" - obznanili su organizatori glazbenog spektakla na svojim službenim stranicama.

Naveli su i kako su proteklih tjedana istraživali "mnoge alternativne mogućnosti kako bi omogućili da se Pjesma Eurovizije održi", ali neizvjesnost zbog širenja bolesti COVID-19 u cijeloj Europi prisilila ih je da donesu, kako kažu, "tešku odluku".

"Zdravlje glazbenika, osoblja, obožavatelja i posjetitelja, kao i stanje u Nizozemskoj, Europi i svijetu, iznad su samog događaja", poručili su.

Jon Ola Sand, izvršni direktor najvećeg televizijskog glazbenog spektakla, priznao je da je "tužan zbog svega".

"Vrlo smo ponosni na Pjesmu Eurovizije, koja je 64 godine ujedinjavala ljude širom Europe, i duboko smo razočarani zbog ove situacije. EBU će zajedno s domaćinom razmotriti postoji li mogućnost da se Pjesma Eurovizije održi u Rotterdamu 2021. godine.

Želio bih zahvaliti svima koji su bili uključeni u proces organizacije, mogu vam obećati da će se Pjesma Eurovizije vratiti jača nego ikad!", podvukao je.

Na objavljenu vijest na Instagramu, među ostalima, reagirao je i Damir Kedžo, kojemu nije suđeno da ove godine predstavlja Hrvatsku sa svojom pjesmom "Divlji vjetre".

On je dao podršku odluci organizatora, a sudeći po najavama ljudi iz organizacije, postoji mogućnost da se svojom pjesmom popone na tako željenu pozornicu iduće godine.

"Eurovision je ostvarenje mog sna i jedva sam čekao stati i zapjevati na toj velikoj pozornici jednog dana.

U normalnim uvjetima Eurovizija je veselje glazbe, u kojem uživa Europa i veliki dio svijeta. Nastup u prosjeku gleda 180 milijuna ljudi, koji uživaju u glazbi i različitosti kulture i to je ljepota Eurovisiona.

Uvjeti u kojima se trenutačno nalazi svijet nisu ni veseli ni optimistični, zastrašujući su i prioritet je sačuvati zdravlje sebe, svoje bližnje i ljude oko nas" - ustvrdio je pjevač.

Ipak je optimističan da će dočekati ispunjenje svog mladenačkog sna.

"Pozdravljam odluku, jedva čekam završetak pandemije, a onda i nastup na Euroviziji 2021. u Rotterdamu", podvukao je.

20. travanj 2024 12:35