StoryEditor
GlazbaU utorak na tvrđavi Barone

Projekcija dokumentarnog filma ‘Moj zanat‘ u spomen na Arsena

Piše Katarina Rudan
26. srpnja 2020. - 19:57
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

U utorak, 28. srpnja, Arsenu Dediću bile bi 82 godine i upravo u povodu toga Tvrđava kulture Šibenik toga dana na tvrđavi Barone organizira projekciju filma "Moj zanat".

Dokumentarac nadahnutog umjetničkog formata snimljen je 2014. godine u crno-bijeloj tehnici, pod redateljskom palicom Mladena Matičevića.

Film je u Šibeniku premijerno prikazan još 2014., i to uoči zajedničkog Arsenova nastupa sa suprugom Gabi Novak i sinom Matijom na Tvrđavi sv. Mihovila. U utorak ćemo se nanovo podsjetiti na Arsenovu, ne samo kantautorsku veličinu, nego i na osobni život, koji kroz film pratimo od Arsenovih skromnih dječačkih dana pa sve do vremena kada je formiran kao svestran umjetnik, cijenjen u međunarodnim okvirima. Projekcija dokumentarca "Moj zanat" još je jedan od podsjetnika na Arsena, od kojeg uvijek možemo nanovo učiti i nanovo ga interpretirati u različitim razdobljima naših života, što je bogatstvo koje za sobom ostavljaju tek rijetki.

Tvrđava kulture Arsenove je rođendane i dosad obilježavala koncertima na kojima su, među brojnim umjetnicima, sudjelovali i Matija Dedić i Gabi Novak, Lea Dekleva, Jazz orkestar HRT-a, klapa Maslina, Zoran Predin i Damir Kukuruzović... U ovoj godini, koja je ujedno i peta obljetnica smrti jednog od najvećih hrvatskih umjetnika, Arsenu je Šibenik odao i trajnu počast, imenovanjem novoga gradskog javnog prostora "Kućom umjetnosti Arsen", koja će novim generacijama, djelujući pod Arsenovim patronatom, predstavljati i poticati razvoj umjetničkih vrijednosti koje je i Arsen zagovarao.

Početak projekcije filma "Moj zanat" na rasporedu je u 21.30, a ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja, kao i za sve ostale posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.

Organizator događanja Tvrđava kulture ističe kako će se projekcija održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 09:35