StoryEditorOCM
GlazbaSUPERUHO FESTIVAL OBJAVIO PRVA IMENA

Primoštenom će "drmati" rockeri iz Chicaga

10. siječnja 2017. - 17:43

SuperUho festival danas je službeno objavio prva imena izvođača za svoje četvrto izdanje, koje će se od 7. do 9. kolovoza održati u Primoštenu. Najzvučnije ime je ono Stevea Albinija, koji u Primošten stiže s energičnom rock-grupom Shellac. Albini je poznat kao predvodnik kultnih grupa Big Black i Rapeman i iznimno utjecajan glazbeni producent. Shellac proizvodi distorzirani, gitarski rock'n'roll, i to onaj najbolji, iz Chicaga.

Na SuperUho dolazi i američki kantautor Conor Oberst, najpoznatiji kao gitarist, pjevač i skladatelj popularnih Bright Eyesa. Conor je krajem 2016. godine izdao novi studijski album „Ruminations“, a u Primoštenu će nastupiti u sklopu nove turneje.

Treće najavljeno ime je ono splitskog glazbenika primoštenskih korijena, Gracina, koji će i otvoriti četvrto izdanje ovog festivala. Tomislav Gracin dosad je objavio album „Mono“, a sa svojim bendom trenutačno snima i novi, kojeg će predstaviti u Primoštenu.


Ulaznice za SuperUho festival po cijeni od 220 kuna moći će se kupiti do 18. ožujka. Nakon isteka promotivnog razdoblja prodaje, cijene za ovogodišnje izdanje festivala iznosit će 250 kuna (do 18. lipnja), odnosno 290 kuna (do 7. kolovoza). Cijena na ulazu bit će 320 kuna. 

19. travanj 2024 09:35