StoryEditorOCM
GlazbaViše od glazbe

Poznato prvo ime koncertne sezone na Tvrđavi sv. Mihovila; Božo Vrećo se vraća u Šibenik

Piše Šibenski.hr
4. ožujka 2019. - 12:36

Božo Vrećo, vraća se na Tvrđavu sv. Mihovila, i to 7. kolovoza u sklopu koncertne sezone Više od glazbe! 

Podsjetimo, Vrećo je šibensku publiku već osvojio iskrenošću, prirodnošću, bogatstvom vokala i izvedbe na koncertu održanom prije dvije godine. Čini se da je ljubav obostrana, jer je upravo Tvrđavu sv. Mihovila Božo odabrao da bude dio njegove svjetske turneje koja uključuje datume u Australiji, Amsterdamu, Berlinu, Münchenu, Beču.

Bez sumnje je da će i njegov ovogodišnji nastup biti upamćen, jer je spoj misticizma i realizma njegove glazbe kao stvoren za toplu ljetnu večer unutar zidina tvrđave. Još od Božinih nastupa s ansamblom Halka, pa sve do samostalnih koncerata, publika i kritika podjednako su oduševljeni njegovim glasom i njegovom pojavom. Nazivali su ga tako sinonimom slobode s anđeoskim glasom.

Po struci arheolog, po završetku studija zaljubio se, kako kaže, u sevdah i odlučio da je taj spoj tradicije i modernog za njega jedini pravi izričaj. Albumi Moj sevdah i Pandora u kratkom roku osigurali su mu status cijenjenog glazbenika i omogućili mu nastupe i suradnje s Miroslavom Tadićem, Markom Louisom, Vasilom Hadžimanovom i ansamblom Sudar Percussion među ostalima.

Tragična Lejlija, energična Pandora ili mistična Elma prepoznatljive su „na prvu", i to upravo zbog jedinstvenosti Božine izvedbe. Sva raskoš jedinstvene interpretacije tuge i boli sevdalinki do izražaja dolazi u pjesmama Ko li noćas miluje ti kosu ili Meni si bila vrijedna, s prošlogodišnjeg albuma Melek.

Ulaznice za šibenski koncert su u pretprodaji od 4. ožujka, po cijeni od 150 kuna.

19. travanj 2024 20:01