StoryEditorOCM
Glazba‘10 za 10‘

Poznati šibenski klub slavi deset godina postojanja i sprema seriju koncerta do kraja godine; Evo tko otvara rođendansko slavlje

Piše Šibenski.hr
3. veljače 2023. - 11:08

S prvim danima veljače iz nezavisnog kulturnog centra/kluba Azimut u Šibeniku odlične vijesti. Počinje još jedna koncertna sezona i to slavljenička. Poznati šibenski klub slavi deset godina postojanja, stvaranja i inspiriranja pa povodom desetog rođendana sprema seriju koncerta do kraja godine pod nazivom „10 za 10“. Rođendansko slavlje otvara Lu Jakelić u subotu, 25. veljače, koncertnom promocijom albuma „Šesto čulo“. Veliki rođendanski koncert očekuje se u ožujku, a rođendanski glazbeni program traje do kraja 2023..

GLAZBENICA S VRHA TOP LISTA

Započetu godinu u nezavisnom kulturnom centru Azimut namjeravaju provesti u slavljeničkoj atmosferi povodom 10 godina uspješnog rada. Štoviše, kad naglasimo da je riječ o mjestu koje njeguje nezavisne kulturne programe iz sfere glazbe, likovne umjetnosti te književnosti pa i šire, onda govorimo o više nego uspješnih deset godina neprekinutog rada jer Azimut, kao kulturni centar, s radom nije prestao ni u doba pandemije Covida-19.

Slavljeničko raspoloženje podebljat će glazbenim programom „10 za 10“ koji je ništa drugo nego serija koncerata izvrsnih glazbenika iz regije, a prvi su na rasporedu već ovog mjeseca.

Mlada glazbenca Lu Jakelić u Azimutu će održati koncertnu promociju svog drugog studijskog albuma „Šesto čulo“. Koncert je najavljen za 25. veljače, subota, od 21 i 30. Ulaznice se mogu nabaviti već sad u sustavu Entrio.hr.

„Jako se radujemo koncertu u Azimutu. Koncert koji smo imali na Azimutovoj ljetnoj pozornici pamtim kao jednu od najljepših svirki, ali ovog se puta zaista radujemo nastupu u samom klubu koji je poznat po dobrim svirkama, koji je u međuvremenu postao i kultan. Ponosna sam što sad svoj rad, ranije pjesme i novi album mogu predstaviti pred šibenskom publikom u Azimutu s kojim smo postali posebni prijatelji. I zato ne osjećam tremu, samo uzbuđenje i jedva čekam doći sa cijelim bendom”, kazala je Lu Jakelić uoči šibenskog koncerta.

Podsjetimo, debitantski album Lu Jakelić „Sve o čemu sam šutjela“ na službenoj top listi najprodavanijih izdanja proveo je više od 40 tjedana, a njime je „unijela svježinu i novost na domaću glazbenu scenu“. Lu je između dva studijska albuma upisala nekoliko sjajnih koncerata, ali i nominacija za nagrade Porin, Rock&Off i Večernjakovu ruže, dok je dobitnica regionalne nagrade Adria Media Muzik Awards za najbolji regionalni video novog izvođača.

Svoj drugi po redu studijski album “Šesto Čulo” objavila je krajem studenog lani u izdanju Croatia Records te je odmah po objavi dosegnulo sam vrh službene top liste prodaje albuma. Zašto – publika može provjeriti na jednom od budućih koncerata ili najbolje onom u Šibeniku, 25. veljače, u klubu Azimut. Ulaznice su prodaji.

GLAZBENA FEŠTA UZ NEPONOVLJIVI CHUI

CHUI, višestruko nagrađivani glazbenici iz Zagreba, dobitnici Porina, vraćaju se u Šibenik kako proslavili Azimutovih deset godina postojanja. CHUI su nedavno rasprodali koncert u zagrebačkom Petom kupeu, još jednom oduševili publiku i otvorili im apetite za još. Novi koncert spremaju za Šibenik u okviru programa „10 za 10“.

„Koncert u Zagrebu je bio odličan i sad slijedi onaj u Azimutu kojem se veselimo i za koji se spremamo. Azimut mi je jedan od najdražih klubova u Dalmaciji, ako ne i u cijeloj Hrvatskoj i spremamo zaista pravu glazbenu poslasticu jer namjeravamo iskoristi cijelu pozornicu i napraviti pravu glazbenu feštu“, kazao je Toni Starešinić, prvi čovjek CHUI-ja.

Podsjetio je da je i sam bend nedavno obilježio deset godina glazbene karijere tijekom koje su itekako najljepšim bojama obojali regionalnu scenu pa kaže kako su CHUI i Azimut vršnjaci te da za koncert u šibenskom klubu pripremaju ponijeti i svoje vinilno izdanje.

CHUI su jedan od izvođača iz slavljeničkog programa „10 za 10“ u koji su se zasad upisali još i Sara Renar, Repetitor, BluVinil, EKV Krug te Don Antonio & The Graces.

Deseti rođendan Azimut će proslaviti velikim, središnjim koncertom u ožujku, a u međuvremenu publika može uživati u šarolikom kulturno – glazbenom programu koji uključuje i koncerte iz programa „Nevidljive scene“ poput beogradskog benda, predvodnika novog alternativnog zvuka – Vizelj. Koncert je na rasporedu 11. veljače u subotu.

19. travanj 2024 03:15