StoryEditorOCM
GlazbaAtraktivna Kulturaljka

Početak sezone zabave u Šibeniku obilježit će kultno Hladno pivo

4. ožujka 2017. - 13:36

 Veliko koncertno finale Kulturaljke, tradicionalnog glazbenog spektakla kojim počinje sezona zabave u Šibeniku ove godine će biti održano 15.travnja, u subotu u hangaru na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova.

Četiri benda će održati svoje žestoke punk rock svirke a svaki je zanimljiv na svoj način. To su:
Spectrum - mladi, perspektivni vodički cover bend koji je nakon dvije odlične svirke u Azimutu dobio priliku pokazati se i na velikom stageu svojim obradama poznatih rock klasika.

Miro Odak i The Strings - kultni šibenskih rokeri iz 90-ih ponovno olupljeni u originalnoj postavi uveličat će koncert svojim poznatim starim stvarima ali i novim zanimljivim materijalom.

Hladno pivo - najpoznatiji hrvatski punk rock sastav koji je na sceni gotovo 30 godina šibenskoj publici odsvirat će svoju kompletnu koncertnu set listu na kojoj će biti hitovi sa svih dosadašnjih osam albuma.

Fantom slobode - Azra tribute band koji će povodom 35. godine od izdavanja najboljeg live albuma na ovim prostorima ikad, odsvirati većinu materijala s epohalne Azrine treće ploče Ravno do dna izdane 1982. godine.

Sedma je ovo godina u nizu da organizatori iz nezavisne, neprofitne i volonterske udruge za mlade P.A.R.K. kroz program Kulturaljke u Šibenik dovode neke od najpoznatijih bendova iz Hrvatske i regije. Do sada su nastupali Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, Pips Chips & Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi.

- Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljevima poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te borba za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. U sklopu Kulturaljke do sada smo organizirali brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerte kroz koje smo mladim kreativnim sugrađanima dali prostor i priliku da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike. Ukazivali smo lokalnoj samoupravi na problem nedostatka prostora, skupljali potpise potpore i davali realne ideje za rješavanje problema. Koncertni dio programa održavali smo na različitim napuštenim i derutnim lokacijama u i oko Šibenika da pokažemo njihov potencijal za buduće prostore koji bi mladi odlično iskoristiti- kazao je Igor Bergam iz Udruge P.A.R.K.

20. travanj 2024 04:12