StoryEditorOCM
GlazbaGarden sedmi put

Odmor s glazbenom podlogom: U Tisnom očekuju 20 tisuća "partijanera" iz cijelog svijeta; Ovogodišnji festival donosi i neke novosti

17. svibnja 2018. - 16:26

Od kraja lipnja pa do kraja kolovoza ove godine, na lokaciji The Garden Resorta u Tisnom će se sedmu godinu za redom održati šest festivala koje će posjetiti oko 20 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Njima će se predstaviti više od 500 međunarodnih izvođača, od reda najjačih svjetskih imena elektroničke glazbe. Najavljeno je to na konferenciji za novinare kojoj su, uz Nicka Colgana, osnivača The Gardena, u ime domaćina prisustvovali Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i Filip Henjak, direktor tišnjanske Turističke zajednice.

Sve je spremno za odmor sa glazbenom podlogom, kako je Colgan nazvao festivale Love international, Hospitality on The Beach, SunceBeat, Soundwave, Defected Croatia i Dekmantel Selectors. Novim mobilnim domovima oprema se kamp u The Garden Resortu o koje će moći prihvatiti 600 posjetitelja. Oni, ali i drugi "Gardenovci" koji će smještaj tradicionalno pronaći kod privatnih iznajmljivača ili u hotelskim sobama i apartmanima u Tisnome i susjednim mjestima, na festivalskoj lokaciji imat će na raspolaganju bogatu ponudu jela i pića, ali i cijelu prometnu "logistiku", od brodova i taxi vozila do izletničkog vlakića. Uvedena je i jedna novost-ove godine na relaciji od Resorta do kluba Barbarella u Pirovcu prometovat će nekoliko autobusa.

Konferencija za novinare, inače, započela je prikazivanjem spota o The Gardenu kojega je pogledalo više od 70 tisuća ljudi. To je samo jedan vid promocije od koje direktnu korist ima, po riječima načelnika Klarina, ne samo Tisno, već i cijela Šibensko-kninska županija. Načelnik je pohvalio odličnu suradnju općine i tamošnje Turističke zajednice sa Garden Festivalom, dok je Filip Henjak, direktor TZ podsjetio kako je za trajanja The Gardena prošle godine na tišnjanskom području zabilježeno 10 tisuća registriranih dolazaka i 45 tisuća turističkih noćenja.

02. svibanj 2024 07:12