StoryEditorOCM
GlazbaIdem kroz zid

Odlična šibenska mandolinistica Sanya Vrancic novi spot snimila na veoma neobičnoj lokaciji; Cijela ekipa morala se čuvati zaostalih mina

Piše Šibenski.hr
14. svibnja 2022. - 18:07

 Napušteni vojni aerodrom Željava mjesto je na kojem je mandolinistica Sanya Vrancic snimila spot za svoju novu pjesmu „Breathe Easy/A chi mi dice“.

Riječ je o instrumentalnoj obradi na mandolini istoimene pjesme britanskog benda Blue.

„Napušteni vojni aerodrom Željava, najveći podzemni aerodrom nekadašnje Jugoslavenske narodne armije koji je smješten na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine kraj Bihaća, spotu je dao snažan vizualan dojam. Aerodrom je u punoj funkciji korišten od 1968. do 1992. godine kada ga je JNA povlačeći se uništila miniranjem. Budući da na tom području može biti zaostalih mina, tijekom snimanja spota nismo smjeli skretati s puta. U takvom okruženju poseban je osjećaj bio uspeti se na ljušturu starog vojnog zrakoplova“, kazala je Sanya Vrancic.

image

Šibenska mandolinistica snimila novi spot na napuštenom vojnom aerodromu

Glavni glazbeni suradnik joj je Nikola Radivojević, a produkciju spota potpisuje Tomislav Dugandžić. Ekipa s kojom Sanya Vrancic surađuje, sada je fokusirana na izlazak njezina prvog albuma.

„Igrom slučaja moja je karijera krenula prije pandemije. I kada se već dogodio taj cirkus svjetskih razmjera, nisam mogla nazad. Sve se malo odužilo, no nisam osoba koja odustaje. Idem kroz zid. S pandemijom ili bez nje“, rekla je Sanya Vrancic.

„Breathe Easy/A chi mi dice“ četvrti je singl najslavnije mandolinistice u ovom dijelu Europe.

25. travanj 2024 11:39