StoryEditorOCM
Glazba'Đardin je in' u Vodicama

Od sredine lipnja kreće kulturno-zabavna manifestacija koja će potrajati tri mjeseca

7. lipnja 2018. - 22:41

Đardin je oduvijek bio posebno mjesto u dalmatinskim mistima. Tamo se u prošlosti ljubovalo, nerijetko bi zvonila i sjetna klapska pisma. Otuda i dobra, stara "U đardinu kad si ruže brala sama si me sebi dozivala". U jakom turističkom središtu, kao što su Vodice, ne žive, dakako, u prošlosti, ali svejedno vrijedi izreka "Đardin je in". Tako se, naime, zove posebni program, koji će ovog ljeta u vodičkom đardinu potrajati gotovo tri mjeseca. Od sredine lipnja do sredine rujna. Lanjski pilot-projekt prerastao je, nema sumnje, u ozbiljnu kulturno-zabavnu manifestaciju.

- Htjeli smo odmak od brojnih programa na, turistima načičkanoj, vodičkoj rivi. Da naši gosti, i ne samo oni, imaju povoda da se prošetaju starijim dijelom Vodica ili "drugim redom" grada, kako znaju govoriti fetivi Vodičani. Zato smo se odlučili za dobri, stari đardin. Prostor, koji je u gradskom središtu, a kojemu ne smeta ni turistička buka, ni automobilski promet. Riješili smo to i posebnim sustavom ozvučenja programa. To se lani u tehničkom smislu pokazalo dobitnom kombinacijom - sa zadovoljstvom nam je pričala Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Trubaduri i pjesnici

Za one, koji vole i formalno detektiranje prostora, valja naglasiti da je riječ o zelenoj površini na Trgu kneza Branimira, koja nije posebna samo po ambijentu, već i značajkama programa, koji je za ovo ljeto satkan od čak šesnaest različitih sadržaja.
- Želja nam je da „Đardin je in" bude ne samo bitan segment toliko potrebnog kulturno-zabavnog programa u Vodicama, već i vrlo izravni poticaj mlađim i manje poznatim umjetnicima da se okušaju na toj novoj vodičkoj pozornici. Otvorili smo prostor kantautorima, pjesnicima, performerima… Nismo baš mogli udovoljiti svim željama, željicama i ambicijama, ali mislim da se mladi talenti ne mogu potužiti na nas - uvjerena je direktorica Anita.

"Đardin je in" postaje definitivno "in" 20. lipnja, kad je na programu "Večer trubadura i pjesnika", kojima će se pridružiti i odavno etablirani vodički zbor "Lira".

Da su vodički turistički djelatnici i te kako mislili na lokalne, županijske snage, govori podatak da su priliku dobili murtersko-šibenski "Mate Skračić Adaptive Quartet", ali i šibenski solist i kantadur Branimir Bubica, koji će biti središnja figura u "Večeri šansone". Nisu zakinuti ni prijatelji dramske umjetnosti. Vodice će pohoditi "Histrioni" Zlatka Viteza s predstavom "Tajkuni" Mira Gavrana, ali i Filip Šovagović, koji će prirediti večer hrvatske poezije.

"„Život nije siv" zapjevat će u vodičkom đardinu sve popularnija osječka kantautorica Mia Dimšić.
- Ja sam u Vodicama, zahvaljujući CMC festivalu kao kud kuće. Zato vjerujem da je program "Đardin je in" sve samo ne siv. Kao što ni život nije siv, ako vjeruješ u sebe i svoje projekte. A nove su stvari već u pripremi - kazivala nam je simpatična, mlađahna Mia Dimšić.

26. travanj 2024 12:07