StoryEditorOCM
Glazba"Jednom dnevno"

Nova pjesma, novi spot: Poznati splitski pjevač bunog, toplog glasa, u Šibenskom kazalištu krenuo sa snimanjem prvih scena

11. siječnja 2019. - 14:52

„Jednom dnevno“ naslov je nove pjesme Gorana Karana, koja će vrlo brzo dobiti i svoj videospot. Naime, Splićanin bujnog, toplog glasa u petak je u Šibenskom kazalištu krenuo sa snimanjem prvih scena.

- To je sedmi ili osmi spot u nizu, koji snimam na šibenskom području. Tu sam se toliko udomaćio da razmišljam o zahtjevu za stambeni kredit! Šalu na stranu, u Šibeniku imam provjereno dobrog redatelja Željka Petreša. To je njegov teritorij, a meni nije nikakav problem skoknuti do Šibenika. Odlučili smo krenuti iz kazališta, jer je to idealno mjesto za obaviti neke logističke stvari vezane za spot – govori nam Goran Karan.

Skladba „Jednom dnevno“, za koju je Karan napisao stihove i glazbu, bit će, zapravo, najava Valentinova, a ideja spota je vrlo originalna.

- Jednom dnevno se, da ne bi bilo zabune, ne odnosi na tablete, već će pjesma ponuditi mali ljubavni recept. Mi smo, pak, napravili posebnu e-mail adresu, na koju nam ljudi mogu slati svoje poljupce, a mi ćemo ih objaviti u spotu. Želimo prikazati kako izgleda nepatvorena, iskrena ljubav. Vjerujem da će zaljubljeni parovi biti kreativni, maštoviti. O njima će ovisiti kvaliteta spota – najavio je Karan, uz napomenu da se fotografije mogu slati kroz idućih petnaest dana.

U svojoj novoj pjesmi Karan ima i posebnog gosta. Riječ je o Antoniju Serranu, Madriđaninu, koji svira usnu harmoniku.
- Antonija sam upoznao na snimanju emisije „A strana“, koja je bila posvećena Oliveru Dragojeviću. Njega je angažirao producent emisije Nikša Bratoš, inače aranžer moje nove pjesme. Kad sam čuo s koliko je osjećaja odsvirao „Tko sam ja da ti sudim“, odmah me osvojio. Poslije mi je Nikša objasnio da je on glazbenik svjetskog glasa, koji je svirao i s Oliverom, i Bocellijem… Ja sam u tom trenutku već imao snimljenu novu pjesmu, ali sam zamolio Antonija da odsvira svoju dionicu. Otišli smo u Nikšin studio i on je to odradio prije leta za Madrid. Njegova je usna harmonika u pjesmu uletjela kao leptir na otvoreni prozor – slikovito je objasnio Karan.

Prvi stihovi Goranove nove pjesme kažu „mogu se nositi sa svim“. Tako i on razmišlja, kad su u pitanju izazovi u novom ljetu.
- Prošla je godina za mene bila divna. Puno sam putovao, puno novih stvari snimio. Vjerujem da će se ta pozitivna energija prenijeti i na ovu godinu – kaže splitski pjevač.

A kad se priča o energiji, Goran priprema jedan zanimljiv projekt.
- On će se zvati „Moja ostavština je ljubav“. Ne radi se, međutim, o energetskoj kiropraktici, kako su neki mediji prenijeli. Ja sam kazao da moje pjesme djeluju kao emocionalna kiropraktika. Da ljudima, u prenesenom značenju, namještaju srce. Pjesma je, kako je kazao Đelo Jusić, emocionalni telegram. Uostalom, čut ćete i vidjeti kako će to izgledati, no neće tu biti nikakvog nadri-ljekarstva – poručio je za kraj Goran Karan.


 

24. travanj 2024 01:45