StoryEditorOCM
Glazbadrugo mišljenje

Nisu svi oduševljeni ‘spektakularnim‘ dočekom u Šibeniku: Evo što zamjeraju svjetskoj zvijezdi Róisín Murphy

Piše Ana Petrić
3. siječnja 2023. - 12:01

I dok je većina hrvatskih gradova u novogodišnjoj noći organizirala doček uz koncerte domaćih izvođača, Šibenik je još jednom otišao korak dalje i na pozornicu doveo svjetsku zvijezdu koja je publiku uvela u 2023. godinu.

Vijest da će Šibenčane u Novu godinu uvesti irska kantautorica Róisín Murphy, odjeknula je i van Hrvatske zbog čega se u Šibeniku za najluđu noć u godini tražio krevet više.

Na trgu Republike Hrvatske ispred katedrale sv. Jakova, publiku je najprije zagrijala Ida Prester i bend Lollobrigida nakon čega se na pozornicu popela ekscentrična Róisín kojoj je ovo drugi nastup u Šibeniku nakon onog održanog na Tvrđavi svetog Mihovila 2018. godine.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Kako to često biva, sada kad su se dojmovi slegli, na njen su se nastup našli i oni nešto manje zadovoljni komentari.

Naime, izgleda da je nemali broj onih koji su svoje mjesto što bliže pozornici tražili zbog Róisín pa ostali razočarani jer je pjevala ‘‘samo‘‘ sat vremena i to uz pratnju matrice, a ne svog benda što je inače praksa. Murphy je poznata i kao kraljica stila, za vrijeme nastupa se i nekoliko puta presvlačila, a kada je sišla s pozornice što je označavalo kraj nastupa, publika se nije ni snašla za bis jer je mislila da je riječ o još jednoj promjeni outfita.

S druge pak strane, Ida Prester publiku je oduševila svojim energičnim performansom, zanimljivom kostimografijom i odličnim smislom za humor.

image

Docek Nove godine 2023 na Trgu Republike Hrvatske kod katedrale Svetog Jakova uz nastup Ide Prester i Lollbrigida i Roisin Murphy

Niksa Stipanicev/Cropix

Bez obzira na to, Šibenik prema svim medijskim napisima slovi kao mali grad s velikom ljubavi prema kulturi i dobroj glazbi što je još jednom i dokazao. U novogodišnjoj noći preplavila ga je rijeka ljudi, a zabave svakako nije manjkalo.  

01. svibanj 2024 16:04