StoryEditorOCM
GlazbaAzimutovih deset

Najpoznatija koncertna livada na Jadranu večeras i sutra ugošćuje poznate regionalne zvijezde; evo zašto ih trebate poslušati

Piše Šibenski.hr
3. kolovoza 2023. - 11:30

Najpoznatija koncertna "livada" na Jadranu, zelena površina ispred Azimuta, ovoga ljeta dobila je novo ruho - kazališnu scenografiju iz predstave Buratino, šibenskog teatra, donosi dva vrhunska koncerta regionalnih zvijezda, poručuju organizatori: Kolektiv 4B i klub Azimut

-Prva svirka na rasporedu je u četvrtak, 3. kolovoza, od 21. 30, a na stage se penje Ana Ćurčin, glazbenica rođenda u Bagdadu, odrasla u Moskvi, s aktualnom adresom u Beogradu. S takvim životnim putem, ni Anina glazba ne može biti drugačija nego spoj najljepših nota pa nije čudo što njenu glazbu opisuju epitetima – nježna, moćna, tiha, melodična, bučna i ritmična. Ana objedinjuje indie- rock i folk, koketira s bluesom i orijentalnom glazbom i sve to priskrbilo joj je brojne poklonike. Prije pet godina oformila je bend Ana & The Changes. S njima je 2019. izdala i prvi album „Differences“, da bi 2021. objavili singl „Tu“. U travnju ove godine predstavili su prvu kolekciju pjesama na materinjem jeziku nazvanu „Susret“.

U petak, 4. kolovoza ispred Azimuta pak nastupa bend Brain Holidays. Riječ je o bendu koji na sceni postoji već dva desetljeća i koji je svojedobno „potegnuo“ do Jamajke da bi snimio album „Jamaican Connection“. Album je nastajao dvije godine. Zapravo je bio diplomski rad na Muzičkoj akademiji te njegovo nastajanje prati i dokumentarni film „Bite of Paradise“.

-Album je snimljen u legendarnom studiju Tuff Gong u Kingstonu koji je osnovao Bob Marley, a snimanje je vodio ton majstor Roland McDermott, tonac Juliana Marleyja, sina Boba Marleyja. Petak će biti u znaku vrhunske zabave, jer live svirka Brain Holidaysa nije samo još jedan koncert, već rođendanski koncert za 10. godišnjicu otvaranja Azimuta iz serije „10 za 10“: Stoga, subotu jutro ostavite za spavanje, a večer za opuštanje uz Stipu Jazzy Širinića i njegov DJ set od 22 sata. Svi koncerti su besplatni – ističu iz Kolektiva 4B i Azimuta.

 

 

01. svibanj 2024 19:24