StoryEditorOCM
Glazbaod 9. do 11. srpnja

Najavljeno 10. izdanje šibenskog Regius Festivala! Imena izvođača još uvijek se drže u tajnosti

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2021. - 20:38

Šibenski Regius Festival svoje deseto izdanje obilježava od 9. do 11. srpnja na čarobnoj lokaciji - rt i kamp Martinska nasuprot Šibenika. Upravo desetim Regiusom otvara se treća sezona Martinske, jedinstvene dalmatinske festivalske lokacije, koja će i ovog ljeta u dva mjeseca sezone ugostiti niz glazbenih festivala.

Organizatori iz Regius tima najavljuju i mnoga iznenađenja povodom velikog jubileja jednog od najdugovječnijih i najprepoznatljivijih šibenskih glazbenih projekata.

- Ovo je zapravo jedanaesta godina projekta Regius, prošle godine smo zbog pandemije bili primorani održati umanjeno izdanje festivala pod nazivom Regius Mini Break, tako da je ove godine na redu veliko slavlje, službeno, desetog Regiusa. Tim povodom odlučili smo napravili kolaboraciju s najposjećenijim hrvatskim glazbenim portalom muzika.hr i povezati dva brenda, a sve u cilju što boljeg iskustva za našu publiku. Tako da je Muzika zapravo, kako se to moderno kaže, curator za lineup ovogodišnjeg Regiusa, a oni najbolje poznaju trendove u glazbenoj industriji, imaju svoje top liste, osobe godine i albume godine, tako da ćemo upravo ta imena nastojati dovesti na veliku binu Regiusa – najavljuje Igor Bergam iz organizacijskog tima festivala.

Novost je i drugi, mali stage na kojem će se okupiti preko 20 izvođača, a koji će biti „u pogonu“ do 17 do 07 sati svakoga dana. Tako će ove godine Regius imati i jaku lokalnu priču jer će upravo na malom stage-u nastupati najbolje od šibenske urbane scene, ali i gosti iz Zadra, Splita i Zagreba…

Lineup se za sada slaže i dalje u tajnosti, a organizatori najavljuju da će s prvim imenima izaći početkom lipnja. Pretprodaja ulaznica je zato već krenula, putem Entrio online sustava http://bit.ly/RegiusXmuzikaEntrio  i prodajnih mjesta u cijeloj HR.

Jedan od najjačih aduta Martinske svakako je i idealan kamp za sve posjetitelje u gustoj borovoj šumi, a posebnu atrakciju festivalu pruža i redovna brodska linija koja vozi od šibenske rive do festivalske lokacije.

Podsjetimo, prošle godine Martinska je sjajno funkcionirala kao COVID-free zona, gdje se održalo šest glazbenih događaja, po svim epidemiološkim mjerama, te je kao takva bila jedina festivalska lokacija na Jadranu i šire.

image
Regius Festival
20. travanj 2024 04:33