StoryEditorOCM
GlazbaU SRPNJU

Najavljeni prvi izvođači Sea Sound Festivala: Martinska će i ovo ljeto biti centar dobre zabave

Piše T. V.
22. ožujka 2024. - 15:53

Sea Sound Festival otkrio je prvi dio glazbenika koji će nastupiti od 18. do 21. srpnja na Martinskoj u Šibeniku, a radi se o poznatim imenima velikana dub scene i domaćim snagama - Vibronics, Paolo Baldini, Deekline, Wicked Dub Division, One Dread i Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Vruće ljetne noći i topli zvukovi basova idu ruku pod ruku, a posjetitelje očekuje dinamičan line-up koji garantira mnogo plesa i zabave u magičnoj borovoj šumi nasuprot Šibenika, poručuje organizator.

Vibronics su već 25 godina na čelu britanske dub scene, koja je zavibrirala cijelim planetom još od 1996. godine. Dokaz su više od 70 izdanja koja su objavili na vlastitoj SCOOPS etiketi, ali i albumi, singlovi i remiksi za druge izdavače. Što se njihovih nastupa tiče, dub mixing uživo, raspaljivanje atmosfere uz najpozitivnije vibracije zaštitni su znak Vibronicsa.

Glazbenik i producent Paolo Baldini već je od svojih početaka u bendu B.R. Stylers bio prepoznat na talijanskoj reggae sceni. Nakon dugogodišnje suradnje s Africa Unite, pokrenuo je solo projekt 2014. Paolo Baldini DubFiles kako bi se fokusirao na vještinu dubmastera. Na Sea Sound Festival dolazi s novim albumom “In The Shell”, čiji je izlazak najavljen za 27. ožujka.
Wicked Dub Division nastali su 2005 u Italiji, njegovi začetnici GP Ennas (bubnjevi), King Claudio (bas) i Luca Venerus (klavijature) na soundsystem scenu probili su se serijom vinilnih singlova. Uslijedio je prvi album “Wadada”, a nakon što se 2014. ekipi pridružila Michela Grena, glas B.R. Stylersa i PEAK Dub Live Set započeli su novi smjer glazbenih eksperimenata.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Deekline je britanski producent i DJ breakbeat, breakstep, drum and bass i garažne glazbe. Opisuju ga kao inovatora breakstep glazbe koja je začinjena teškim basom, prožeta breakbeatom, prvi put okarakterizirana u njegovom hitu iz 1999. “I Don’t Smoke”.

Vladari pozornica s mnogo utakmica u nogama One Dread su autorskim albumom “Rewind, Play, Repeat” probili granicu žanrovske prepoznatljivosti. Njihov vokalni TNT trio (Tea, Nika, Tena) i Bad Boysi autorskim pjesmama oduševili su kritiku i mnogobrojnu publiku.

Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena, moćna skupina domaćih dub veterana svojim je novim projektom već ostavila trag na sceni. Prepoznati kao Dub & Reggae projekt godine, osvojili su nagradu Ambasador, a svojom moćnom kombinacijom tri ženska vokala Anje G, Roo T i Sistah Tene uz produkciju Dr.Obija od rootsa do digitalnog i steppers zvuka osvajaju publiku diljem zemlje.
 

24. srpanj 2024 03:03