StoryEditorOCM
GlazbaNA 24. DALMATINSKOJ ŠANSONI

Nagrada publike Branimiru Bubici i klapi Sebenico odlična je najava za njihov koncert u Lisinskom 7. rujna

Piše šibenski.hr
23. kolovoza 2021. - 17:00

 

„Ne dan moju tisnu kalu“ pjesma je koja je ove subote na 24. Večerima dalmatinske šansone osvojila 2. nagradu publike što je oduševilo Branimira Bubicu i klapu Sebenico koji su je izveli s posebnom emocijom pjevajući u svom rodnom Šibeniku i sretni su što su na šansoni ponovili uspjeh iz Omiša. Tu predivnu baladu publika će uživo čuti i 7. rujna na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma gdje Branimir i klapa pripremaju koncert karijere koji najavljuju kao pravu dalmatinsku feštu u srcu Zagreba, a pridružit će im se i dragi gosti Ivana Kovač te Ivo Pattiera.

- Na koncertu u Lisinskom sigurno nećemo štedjeti emocije jer spremamo dvostruko slavlje -  20 godina moje profesionalne karijere i 10 godina djelovanja klape Sebenico. Pripremamo poseban repertoar najvećih klapskih hitova i najljepših pjesama s naša dva hvaljena albuma 'Dobra večer, uzorita' i 'Dalmacijo, ti si zadnja luka' koje je publika zavoljela kroz sve ove godine. Prisjetit ćemo se i klape Teuta u kojoj sam počeo karijeru. S velikim nestrpljenjem očekujemo koncert i pozivamo sve da nam se pridruže -  kaže Branimir Bubica koji unatoč  bogatom scenskom iskustvu osjeća veliko uzbuđenje uoči koncerta u Lisinskom. U svojoj je dugogodišnjoj karijeri nastupao na raznim zanimljivim mjestima, a nastup koji mu se posebno urezao u sjećanje je izvedba „Šibenske balade“ na njujorškom Times Squareu na što je jako ponosan.

Branimir Bubica i Klapa Sebenico se nakon uspješnog ljeta koje su obilježile pjesme za dušu, koncerti i nagrade, posvećuju radu na trećem studijskom albumu čije će pjesme biti inspirirane ljubavlju prema čarobnom dalmatinskom kraju.

Tekst pjesme „Ne dan moju tisnu kalu“: Adrian Šarić – Bego

Glazba: Branimir Bubica

Aranžman: Leo Škaro

Spot: Tomislav Dugančić

Fotke: Sanja Lydia Kulušić

 

10. lipanj 2023 18:00