StoryEditorOCM
GlazbaOdličan početak koncertne sezone

Na tvrđavi sv. Mihovila 27. svibnja: Mladi umjetnik iz Zaboka J.R. August predgrupa S.A.R.S.-u

Piše šibenski.hr
20. svibnja 2017. - 01:14


Dugo iščekivano otvorenje koncertne sezone na Tvrđavi sv. Mihovila 27. svibnja s koncertom S.A.R.S.-a u akustik izdanju, upravo je dobilo još jedan bonus! Šibenčanima će se kao predgrupa predstaviti mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka – J.R. August, sa svojim pratećim zborom.
Posjetiteljima najljepše otvorene pozornice u regiji J.R. August donosi dašak indie zvuka, također u akustičnom izdanju.
Rođen 30. siječnja 1989., J.R. August provodi većinu djetinjstva u bliskom doticaju s prirodom, pišući poeziju i jednostavne skladbe za klavir.

2011. godine počinje raditi na svom prvom EP-u, kvadrilogiji Change of Seasons – priči ispričanoj kroz glazbu i videospotove, inspiriranoj lucidnim snovima koje je August doživljavao u to vrijeme te E.A. Poe-vom mračnom poezijom i H. Hesse-ovim psihodeličnim romanima koje je čitao.

Zajedno sa svojim prijateljem (Luka Smuk - direktor fotografije), J.R. provodi 24 mjeseca snimajući video materijal za Change of Seasons kvadrilogiju – kompleksnu priču ispričanu kroz 4 videospota, odnosno 4 godišnja doba, za koju je sam August napisao scenarij. Nakon postavljanja prvog dijela kvadrilogije, Man with the Magnificent Mind na YouTube, video je u manje od tjedan dana postao broj. 1 na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike, premašujući 80 000 klikova na YouTube-u. Drugi, treći i četvrti dio kvadrilogije, Distort Reality, John John i Change of Seasons izazvali su slične reakcije.

U travnju 2016. J.R. objavljuje svoj drugi EP, Tea Party with Mr. Death. Pod utjecajem glazbe 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća autor koncipira album koji sadrži 5 pjesama od kojih je prva, uvodna recitacija na materinjem jeziku, a zadnja usporena verzija jedne od pjesama s albuma.

33“ je naziv autorova trećeg po redu EP-a. Pjesme za EP su napisane 2014. , sve u roku nekoliko dana, rano ujutro, svaka u roku 15 minuta. Tematika pjesama je povezanost s prirodom, nerazumijevanje od strane okoline, ljubav prema bližnjima i opraštanje neprijateljima, pokušaj čovjeka da postane i moralni uzor, a ne samo onaj koji se uzorima divi. Zbog takve tematike, korištenja biblijskih simbola i citiranja Novog zavjeta, J.R. je svoj do sad najdraži album odlučio nazvati “33“ (broj godina koje je imao Isus kada je razapet).

“33“ je snimljen u gradskoj galeriji u Zaboku (u sklopu snimanja i ostala 2 EP-a, Tea Party with Mr. Death, koji je izašao u travnju prošle godine i Tales from the Forest koji će izaći krajem ove ili početkom sljedeće godine) pod palicom Dražena Završkog, frontmana Mahatme. Za mix i mastering su zaslužni Dražen Završki i Mark Mrakovčić. Producent albuma je sam autor.
August trenutno radi na seriji EP albumu i održava koncerte s pratećim zborom.



 

19. travanj 2024 04:03