StoryEditorOCM
GlazbaSOLO KARIJERA

Mile Kekin o kraju nastupa s Hladnim Pivom: ‘Nemoj, molim te! Emocije su pomiješane‘

Piše Klara Rožman/JL
25. kolovoza 2022. - 12:14

Nemoj, molim te! Znam ja puno bendova koji su se prekasno raspali - kroz smijeh kaže Mile Kekin, na našu žalopojku o tome kako nakon Parnog valjka i Prljavog kazališta sada nestaje i treći veliki rock bend - Hladno pivo.

Jer, Hladno pivo nakon više nego uspješne godine u kojoj obilježavaju 35. godišnjicu rada i stvaranja odlazi na dugu koncertnu stanku. U narednim godinama Mile Kekin posvetit će se solo karijeri dok će ostatak banda nastaviti zajednički rad kroz svoj Guerilla Mainstream projekt.

Bend će još nastupiti u Ljubljani, Slatini, Karlovcu, Rijeci, Novom Sadu, Mariboru, Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, gradu u kojem će se u Maloj dvorani Doma sportova 14. listopada održati koncert ‘35 za 35‘, gdje će u maratonskom nastupu protresti kompletnu pjesmaricu uz hitove iz svih faza karijere koji će okupiti nekoliko generacija fanova. Potom će glazbenici jedni drugima kazati ‘Do viđenja‘, ne nužno i ‘Zbogom‘. Jer Hladno pivo oprašta se od svoje publike bez teških riječi, psovki, bez pomoći odvjetnika...

Ipak, je li se teško pozdraviti nakon 35 godina prijateljstva i suradnje?

- Emocije su pomiješane. Zajedno smo bili stvarno dugo i bila su to lijepa vremena, ali ja se, s druge strane, baš veselim svojem solo projektu. Spremam tvrđi gitaristički album koji neće biti intiman i emotivan poput ‘Kuće bez krova‘, nego će se više tematski baviti društvom u kojem svi mi živimo. Neće biti ‘crnjak‘, ali bit će tu ismijavanja nekih pojava i običaja, od fake newsa do ljubavi - najavljuje Kekin koji na ovom albumu već nekoliko mjeseci radi, a u potpunosti će mu se posvetiti po završetku turneje s Hladnim pivom, koja će svoj finiš imati 29. listopada u istarskom Humu.

28. travanj 2024 19:15