StoryEditorOCM
GlazbaP.A.R.K. više nije beskućnik

Membrain festival u Minersku od 10. do 13. kolovoza dovodi najbolje od europske underground bass scene

10. veljače 2017. - 09:23

Vrijedni volonteri udruge P.A.R.K. u 2017. godini su marljiviji no ikad. Tako da već u prvom dijelu godine donose niz novosti o radu udruge.

Prvo, i možda najvažnije, udruga P.A.R.K. nakon šest godina od osnutka napokon više nije „beskućnik“. Početkom ovog tjedna potpisan je ugovor s Gradom kojim nam je dodijeljen na jednogodišnje korištenje prostor u Narančastoj zgradi. Tako ćemo uz Šibensku udrugu mladih, Udrugu Mladi u EU, Udrugu Ardura, Udrugu FORCA 08 i Savjet mladih grada Šibenika dijeliti kat zgrade i imati svoj uredski prostor. Doduše neadekvatan za ikakve veće stvari u smislu kulturno-glazbenog programa kojim se u principu bavimo ali opet, imamo mjesto za okupljanje, dogovaranje i rad na projektima.

Nadalje, udruga P.A.R.K. je u 2017. godini dobila svoje službene web i Facebook stranice. Atraktivnog izgleda i zanimljivog sadržaja nove internetske platforme donose detaljnije informacije o dosadašnjem radu udruge kao i najnovije informacije o svim projektima u koje su „parkaši“ uključeni. A projekata će ove godine, čini se, biti više nego ikad.

Uz već objavljene termine dvodijelne kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka 2017. (od 15.03. do 15.04.) i regionalnog glazbenog festivala Regius #7 (14. i 15.07), danas smo otkrili i datume drugog izdanja Membrain festivala koji će se ovo ljeto ponovno održati u uvali Minerska u šibenskom kanalu. U četiri dana kolovoza, od 10. do 13. na prostoru bivše vojarne okupit će se najbolje od europske underground bass scene, a posjetitelji iz cijele Europe i Hrvatske moći će uživati u kombinaciji modernih zvukova i predivne mediteranske atmosfere.

Podsjetimo, Kulturaljka je kulturno-glazbena manifestaciju koju su „parkaši“ pokrenuli prije sedam godina s ciljem uključivanja mladih u kulturni život grada i dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih, koji i dalje ne postoji u Šibeniku. Kroz dosadašnja izdanja organizirali smo razne izložbe, natječaje, tribine, radionice, peticije, filmske projekcije, plesne događaje, koncerte, festivale, a baš zahvaljujući projektu Kulturaljka, Narančasta zgrada je dodijeljena udrugama mladih. Finale manifestacije je tradicionalni veliki koncert za vrijeme proljetnih praznika na kojem su do sada nastupali Brkovi, Goran Bare i Majke, Damir Urban, Darko Rundek, Psihomodo Pop, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi.

Regius je jedini preživjeli rock festival u Šibeniku koji će ovo ljeto također doživjeti svoje sedmo izdanje. Pokrenut je s ciljem dovođenja u Šibenik najboljih bendova iz šest zemalja jugoistočne Europe i promicanja kulture nenasilja među mladima u regiji. Regius se tijekom godina isprofilirao u poznati brend Šibenika i županije kroz koji je, u šest godina postojanja, prošlo preko 10 000 domaćih i stranih gostiju. Do sada su na Regiusu nastupali S.A.R.S., Let3, Jinxi, Rambo Amadeus, Letu Štuke, Edo Maajka, Elemental...

19. srpanj 2024 19:23