StoryEditorOCM
Glazbana ‘zelenoj pozornici‘

Ljeto u Azimutu još uvijek traje: večeras vas očekuje koncert šibenskog cover benda Teke Yeke

Piše šibenski.hr
2. rujna 2023. - 10:10

Klub Azimut u Šibeniku rujan je dočekao finalom programa „Festivali u Azimutu“. Od 31. kolovoza na susjednoj se livadi održava Croatian Travel Festival, a večeras će tamo biti održan koncert šibenskog benda Teke Yeke. Koncert je besplatan, a šibenska koncertna cover bend atrakcija čeka vas od 21 i 30. „Ljeto u Azimutu“ u organizaciji udruge Kolektiv 4B još uvijek traje.

CTF I TEKE YEKE

Kao intermezzo četiri dana Hrvatskog festivala putnika, treće noći slijedi glazbeni predah uz cover bend Teke Yeke. Šibenski glazbeni sastav, kaže, traži hitove koji se malo sviraju. „Te se trudimo dati neku našu notu i odsvirati ih na svoj vlastiti način,“ poručili su Zoran Zorić (solo gitara i vokal), Stipe Panjkota (ukulele i vokal), Ivan Petković (ritam gitara), Antonio Barišić (bas gitara) te Ivica Crvelin (bubnjevi).

A posebnost ovog benda je i što ga čine glazbenici s iskustvom sviranja u hit bendovima kao što su Ti Ritu Piri Pip (Zorić i Crvelin), te književnici s književnom nagradom „Kiklop“.

Svejedno, Teke Yeke u samo nekoliko godina na sceni kao cover bend uspjeli su stvoriti vlastiti prepoznatljiv zvuk sa širokim reportoarom hitova koji, dokazano, „pale“ kod publike.

FALIŠ I KALI FAT DUB

„Jel‘ to zaista tako, šibenska publika može još jednom provjeriti večeras ispred Azimuta gdje smo ovog ljeta imali niz odličnih koncerta i festivalskih programa na što smo posebno ponosni. Suradnja s organizatorima festivala i ostalih kulturnih programa ove je godine ili ojačala ili je uspostavljena po prvi put i zato su nam ovi prvi rujanski dani posebni dragi“, poručili su iz Kolektiva 4B koji stoji iza programa „Ljeto u Azimutu“ koji je ove godine obilježio i svojevrsni potprogram – „Festivali u Azimutu“.

Nakon ovog tjedna i Croatian Travel Festivala, slijedi idući tjedan kada će svoje mjesto u Azimutu pronaći Festival alternative i ljevice – FALIŠ – Šibenik, a koji će pak završiti koncertom na green stageu – Kali Fat Duba, u subotu, 9. rujna.

30. rujan 2023 04:55