StoryEditorOCM
Glazbazoran škugor

Legendarni menadžer iz Šibenika: ‘Švicarac je izašao u suknjici, a Baby Lasagna je napravio odličan rezultat‘

Piše Ivana Prgomet/SD
12. svibnja 2024. - 16:08

Za dlaku! Razlika između sveukupnih bodova za nas i za Švicarsku bila je 44. Hrvatska je ukupno osvojila 547 bodova, a Švicarska 591. Švicarac Nemo s pjesmom "Code" osvojio je 365 bodova žirija, a Baby Lasagna 210 bodova. Samo dvije države dale su našem Marku Purišiću po 12 bodova. Po 12 bodova Baby Lasagni dali su Cipar i Srbija. Slovenci su nam dali tek 6 bodova, a zanimljivo je da smo mi Švicarskoj dali 0 bodova, a oni nama osam. Neke države nisu nam dale ni boda. Premda je Baby Lasagna rasturio na eurovizijskoj pozornici, Norveška, San Marino, Španjolska, Grčka, Portugal, Belgija nisu nam dali niti jedan bod.

Ipak, Baby Lasagna je apsolutni pobjednik publike s najviše dobivenih, 337 bodova. Od čak devet zemalja dobili smo 12 bodova. To su: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Danska, Island, Irska, Norveška, Srbija i Slovenija. Švicarska je po glasovima publike od samo jedne zemlje dobila 12 bodova i to je Ukrajina.

Da nema žirija i da se gledaju samo glasovi publike, slika bi bila puno drugačija. Baby Lasagna bio bi prvi s 337 bodova, na drugom mjestu bio bi Izrael s 323 boda, zatim Ukrajina s 307 bodova, Francuska s 227 bodova, a Švicarska tek na petom mjestu s 226 bodova publike.

Hrvatska je osvojila drugo mjesto na Eurosongu u Švedskoj u Malmöu. Baby Lasagna apsolutni je miljenik publike. Publika u Areni pjevala je i plesala s njim uglas i na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u utorak, kao i u finalu u subotu. U konačnici i sam Baby Lasagna rekao je da mu je publika važnija od žirija jer, kako je rekao, "neće mu žiri dolaziti na koncerte".

Na trećem mjestu završio je Francuz Slimane, a nama ostaje žal za najboljom prilikom koju smo imali u zadnjih 35 godina, još otkako su Emilija Kokić i zadarska grupa "Riva" osvojili Eurosong i doveli ga 1990. godine u Zagreb.

Hrvatska javnost i glazbeni stručnjaci ne kriju razočaranje. Za Baby Lasagnu navijalo se na svakom koraku danima.

Legendarni estradni menadžer Zoran Škugor kaže nam da nije iznenađen ovakvim ishodom Eurosonga.

– Švicarac je izišao na pozornicu u suknjici. To je samo nastavak cirkusa koji se odvija na Eurosongu posljednjih godina, a to je da je najbitnije šokirati ljude izgledom. Drago mi je da se dijaspora ove godine dosta uključila i glasala za Baby Lasagnu, kao i da nam je srpski žiri dao 12 bodova. Baby Lasagna je ostvario odličan uspjeh, nemamo se što žaliti. Preporučio bih mu da brzo izda album jer s ovakvim uspjehom ovo ljeto sigurno će puniti klubove – zaključio je Škugor.

image

Zoran Škugor

Darko Tomaš/Cropix
23. svibanj 2024 13:06