StoryEditorOCM
GlazbaUlaznice u prodaji

Koncert sezone na Mihovilu: Bajaga & Instruktori nakon 33 godine dolaze u Šibenik

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2022. - 12:00

Jedan od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najpoznatijih rock sastava s područja bivše države Bajaga & Instruktori, 7. srpnja uživo nastupaju na najljepšoj pozornici na Jadranu - Tvrđavi sv. Mihovila.

Rock sastav Bajaga & Instruktori u Šibeniku su nastupali jednom, 1989. godine na humanitarnom koncertu kojim su se skupljala sredstva za novi odašiljač Radio Šibenika. Od tada, šibenska publika nije imala priliku slušati ovog velikana glazbenog stvaralaštva u svom gradu. 2022. godine, nakon pune 33 godine od zadnjeg i jednog nastupa Bajage u Šibeniku, PARK organizacija ispravlja kozmičku nepravdu i organizira veliki koncert jednog od najtraženijih regionalnih izvođača današnjice.

- Bajaga & Instruktori jedan je od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najpoznatijih rock sastava s područja bivše države ikada. Osnovani 1984. godine, u karijeri dugoj preko 35 godina, postali su i ostali sinonim za kvalitetnu, beskompromisnu autorsku rock glazbu. Desetljećima bend nastupa po čitavoj regiji, na najatraktivnijim pozornicama velikih gradova, i redovito puni sve prostore na kojima nastupa. Ogromna baza fanova prati bend po turnejama, a Hrvatska publika ih posebno obožava. Iako dolaze iz Srbije i bili su stvaralački aktivni i za vrijeme rata između Hrvatske i Srbije, Bajaga i njegov bend nikada nisu kompromitirali sebe u ni jednom smislu, već su, dapače, svojim radom i djelovanjem kritizirali tadašnju srbijansku vlast i odašiljali miroljubive poruke svojim javnim nastupima – stoji u priopćenju organizatora iz šibenskog PARK kolektiva.

Za koncert sezone u intimnoj atmosferi najljepše pozornice na Jadranu sigurno će se tražiti mjesto više, zato organizatori apeliraju da se ulaznice koje su od danas u prodaji nabave na vrijeme. One se mogu kupiti preko Entrio online sustava (https://bit.ly/BajagaMihovil) ili na Entrio fizičkim mjestima po čitavoj Hrvatskoj (http://bit.ly/EntrioOutlets)

Organizator koncerta je šibenska PARK organizacija u partnerstvu s Tvrđavom kulture Šibenik.

20. travanj 2024 17:21