StoryEditorOCM
GlazbaKući s nagradama

Klapa Sebenico prvi put nastupila na Festivalu Jelsa od versa i osvojila prvu nagradu publike; klapa Skradinski buk dobila 3. nagradu žirija

Piše šibenski.hr
23. srpnja 2022. - 18:19

Sa 6. Festivala klapskog pjevanja Jelsa od versa, koji je održan u petak 22. srpnja na jelšanskom trgu Pjaca, šibenska klapa Sebenico kući se vratila sa osvojenom prvom nagradom publike. Nakon niza koncerata koje su ove sezone već održali u brojnim  mjestima naše i drugih hrvatskih županija, nedavne mini turneje i rasprodanih koncerata u Vinkovaca, Zagrebu, Brežicama i Ljubljani, prvi puta su nastupili na Festivalu Jelsa od versa. Nisu se, rekao nam je Bruno Korunić, nadali nagradi i zbog toga je radost još veća.

- Sretni smo i prezadovoljni osvojenom nagradom. Nismo ju očekivali, ali predivna publika je očito prepoznala našu kvalitetu pjevanja i hvala im na tomu! Na otoku Hvaru ćemo ovo ljeto još jednom zapjevati. Naime, imamo koncert 23. kolovoza u mjestu Vrbosko. Inače, čeka nas još puno, puno posla ovog lita, koncerata i pjevanja, pripremamo se za Šibensku šansonu, zapjevat ćemo na otvaranju Europskog prvenstava u vaterpolu…Među ostalim, krajem rujna i početkom listopada imamo petodnevnu turneju na Korzici – referirao nam je Korunić iz Klape Sebenico dok su dečki bili na putu za Šibenik.

Na Festivalu Jelsa od versa, na kojem je nastupilo osam muških i ženskih klapa, bila je i klapa Skradinski buk koja se kući vratila sa osvojenom 3. nagradom žirija.

 

17. travanj 2024 22:27