StoryEditorOCM
Glazbaboginja gitare

Kaki King je u Šibeniku doslovno obojala zvuk! Pogledajte kako je bilo na koncertu sjajne glazbenice

Piše Šibenski.hr
17. travnja 2022. - 13:25

Slavna gitaristica Kaki King fantastičnim koncertom u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku završila je svoju europsku turneju tijekom koje je nastupala u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj i Italiji. Amerikanka koju je kultni Rolling Stone prozvao boginjom gitare, šibenskoj publici i gostima predstavila je novi album Modern Yesterdeys, a koncert je zaključila snažnom antiratnom porukom  'obojivši' gitaru u boje ukrajinske zastave.

Kaki King slovi za jednu od najzanimljivijih gitaristica i kompozitorica u posljednjih nekoliko desetljeća, a da je uistinu riječ o iznimnom talentu, američka glazbenica potvrdila je već u prvim minutama koncerta rasprodanog do posljednjeg mjesta.

Na instrumentu, koja je ujedno bio i jedini osvijetljeni predmet na pozornici Kuće umjetnosti Arsen, u ritmu glazbe tijekom čitavog nastupa izmjenjivale su se slike, boje i oblici. Kaki gitaru, kojom barata s nevjerojatnom lakoćom, koristi i kao perkusije, a tijekom sinoćnjeg koncerta predstavila je i passerelle, inovaciju za gitaru koju je sama izumila i koja čitavoj atmosferi daje novi zvuk.

Snimljen nakon petogodišnje stanke umjetnice, njezin album Modern Yesterdays donosi niz post-klasičnih, jazz, folk i blues ritmova, u kombinaciji s elektro-akustičnim zvukom. Sve to, začinjeno fantastičnim projekcijama na gitari, na pozornici čini jednu prilično spektakularnu sliku.

Kaki King u životopisu se može pohvaliti nominacijom za Zlatni globus za najbolju originalnu skladbu u filmu Into the wild, a pozornicu je dijelila sa svjetskim poznatim bendovima i glazbenicima.

Ipak, umjetnica je opuštena, nepretenciozna i simpatična – tijekom čitavog dvosatnog koncerta razgovarala je s publikom, podijelila nekoliko crtica iz života i ranijih koncerata, pokazujući da je osoba koja istinski uživa u umjetnosti.

Nakon nekoliko prohladnih dana provedenih u Švedskoj i Norveškoj, proslavljena gitaristica oduševila se dalmatinskim suncem, a čim je stigla u Šibenik, na svom je Instagram profilu podijelila video grada, mora i sunca.

Atmosferu sa sinoćnjeg koncerta u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen pogledajtu galeriji.

image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
image
Valerio Baranović
05. svibanj 2024 14:07