StoryEditorOCM
GlazbaZAR JE VEĆ TOLIKO PROŠLO

Jura Stublić & Film u Tvornici obilježavaju 40. obljetnicu albuma „Sva čuda svijeta“

Piše HINA
24. rujna 2023. - 14:31
Zagreb, 220122. Koncert Jure Stublica i grupe Film u Tvornici Kulture. Na fotografiji: Jura Stublic.Livio Andrijic/Cropix

Na tradicionalnom jesenskom koncertu Jure Stublića & Filma u zagrebačkoj Tvornici, koji će se održati u subotu, 7. listopada, obilježit će se 40. rođendan albuma „Sva čuda svijeta“, a publika će moći čuti i dosad neobjavljenu pjesmu „Dajmo miru šansu“, objavila je Tvornica kulture.
Nominalno četvrto izdanje grupe Film, „Sva čuda svijeta“, stigla su godinu dana nakon „Zone sumraka“ i predstavljaju jedan od kreativnih vrhunaca Jure Stublića i njegovog benda. 
Ukupno devet pjesama, među kojima su se kao klasici izdvojili „Boje su u nama“, „Ti zračiš zrake kroz zrak“ i „Mi nismo sami“, snimljeni su u švedskom studiju „Torsby“ u jednoj od najjačih postava benda u kojoj su bili i Mladen Juričić (gitara), Marino Pelajić (bas), Ivan Piko Stančić (bubnjevi), Jura Novoselić (saks, klavijature) i Tihomir Varga (gitara, synth).
Zanimljivo je da je Stublić u pjesmi "Kad budu gorjeli gradovi" upozoravao i na zastrašujući način "predvidio" buduće ratne sukobe, a sam album završava naslovnom pjesmom koja predskazuje distopijski svijet nakon nuklearnog rata. 
Zagrebački koncert donijet će, osim pjesama sa „Sva čuda svijeta“ i „best of“ set Jure i Filma, u kojem će se naći hitovi poput „Sjećam se prvog poljupca“, „Srce na cesti“, „Pjevajmo do zore“, „Neprilagođen“, „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Signali u noći“ i dr.
 

02. svibanj 2024 00:38