StoryEditorOCM
Glazbadimensions

Jedan od najuglednijih festivala elektroničke glazbe u Europi ovog ljeta stiže u Tisno i Šibenik! Objavljena i lista glazbenika koji će nastupiti

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2021. - 19:54
Dimensions festival ovog ljeta će se po prvi put održati u Tisnom i Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila, i to od 1. do 5. srpnjaArhiva/Cropix

Jedan od najuglednijih festivala elektroničke glazbe u Europi - Dimensions festival, ovog ljeta će se po prvi put održati u Tisnom i Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila, i to od 1. do 5. srpnja. Izvrsnu vijest su potvrdili i sami organizatori.

"Uz stalnu predanost klupskim zvucima i praćenju scene, glavna imena koja stižu na festival prikazat će sav raskoš elektroničke glazbe današnjice. Dimensions festival se uvijek izdvajao zbog nekoliko ključnih razloga: posvećenost uzbudljivom programu, ekskluzivni i premijerni nastupi i ukusna mješavina novih heroja i pravih legendi. S uvijek visokom razinom kvalitete zvuka, motom kako je glazba uvijek na prvom mjestu i kontinuiranim njegovanjem zajednice izdavačkih kuća i klupskih partnera i ove godine Dimensions će predstaviti neke od vodećih igrača na sceni. Glazbeno, Dimensions 2021 obećava još veći raspon glazbenih stilova, a glazbenicima u vrhuncu njihove karijere. 

Pravi dio raja smješten na dalmatinskoj obali, točnije u mjestu Tisno, The Garden Resort blagoslovljen je kristalno čistim morem, suncem i zvjezdanim nebom. To idilično i intimno okruženje postat će nova lokacija za mnoštvo ljubitelja glazbe iz cijelog svijeta. Unutar The Garden Resorta nalaze se tri različite, ali podjednako voljene pozornice. Legendarna pozornica na plaži, smještena na samom rubu uvale, uz more. Na glavnoj pozornici nastupit će najveća imena festivala, a u blizini ispod krošnji drveća Olive Grove pozornica ugostit će glazbene talente u usponu. Barbalella's, kao jedan od najzanimljivijih svjetskih klubova na otvorenom, udaljena kratku vožnju od The Garden Resorta, okupit će plesače do ranih jutarnjih sati. Kako bi održali originalni duh Dimensions i Outlook festivala, za zvuk će biti zadužen već kultni Sinai Sound System! , napisali su iz Dimensions festivala.

Dimensions festival je zaokružio svoju ovogodišnju postavu s novim imenima, a to su DJ Bone, DJ Masda, Peach, Mala, Shackleton, Youandewan, rRoxymore, ISAbella, Zakia, Credit 00, Charles Webster, Huerta i mnogi drugi. Najavljena su i nova partnerstva, uključujući; Dr Banana, Heels & Souls, VBX, Truants MARICAS i Trommel.

"U Dalmaciji se okuplja i berlinska scena, koju će predstaviti Youandewan, Huerta, KRN, The Ghost, Gene On Earth, Sugar Free te Hamish & Toby. DJ Masda, Tho & Loren i Voigtmann također otkrivaju čari housea, a u istraživanje mračnijih sfera elektroničke glazbe vode nas DJ Bone, Zarkoff i Freakenstein. Zvukove Londona predstavit će pak DJ Zakia, 404 Eros, Harri Pepper, Heels & Souls, Sean OD i Will Lister", stoji u njihovoj objavi.

19. travanj 2024 04:05