StoryEditor
GlazbaBajaga na Martinskoj

Jedan od najpoznatijih rock sastava svih vremena s ovih prostora stiže u Šibenik povodom jubilarnog izdanja Regius festivala

Piše šibenski.hr
27. veljače 2020. - 12:10
ilustracija/Goran Sebelic/Cropix

Jedan od najpoznatijih rock sastava svih vremena stiže u Šibenik povodom jubilarnog izdanja Regius festivala.

Početkom srpnja na Martinskoj, Bajaga & Instruktori svirat će bezvremenske hitove poput „Tišina“, „Kad hodaš“, „Verujem, ne verujem“, „Plavi safiru“, „Život je nekada siv, nekada žut“, „Zažmuri“ kao i pjesme s aktualnog albuma „U sali lom“ iz 2018. godine.

Posljednji put nastupali su 1989. godine u sportskoj dvorani Baldekin u vrijeme kad su se vrtoglavo uzdizali na ondašnjoj sceni.

Cijela jedna bogata karijera dogodila se u međuvremenu koja je iznijedrila s nizom studijskih i live izdanja te ga 'zacimentirala' u legende regionalne scene. Nikad zastarjelog, a uvijek svojeg. Tajna njegovog uspjeha je upravo u tome što je njegova glazba autentična i bezvremenska pa se s njom mogu poistovjetiti starije i mlađe generacije. 

Ono što Bajagine koncerte čini omiljenima među publikom je njegov jedinstveni stil, a zatim i uigranost njegovih Instruktora koji ga više od 30 godina prate po svijetu. Njegov uspjeh može se sažeti u jednu rečenicu glazbenog novinara Zorana Tučkara: „Bajagine pjesme i koncerti su dokaz kako je moguće istovremeno i dalje biti aktualan i držati se svojih principa“.

"Povodom velikog jubileja kojeg ove godine slavimo s Regius festivalom, htjeli smo desetljeće našeg predanog rada i truda zaokružiti najvećim glazbenim imenom koje smo do sada doveli u Šibenik. Ako gledamo regionalnu rock scenu, ne znam tko bi to drugi mogao biti nego Bajaga i njegovi Instruktori. Već sad možemo najaviti da će ovogodišnji Regius biti najbolji i najveći do sada kako i priliči desetom izdanju“, komentirao je organizator Igor Bergam.

Deseti Regius, koji se organizira kroz organizaciju PARK, održat će se 10. i 11. srpnja na rtu Martinska koji je 2019. godine postao novi dom čak šest festivala i tako postao nova festivalska meka u Hrvatskoj. 

Limitirani broj Ranograbilica za Regius po promotivnoj cijeni od 90kn mogu se kupiti preko Entrio sustava online ili na prodajnim mjestima u cijeloj HR. 

 

Izdvojeno

27. rujan 2020 03:26