StoryEditorOCM
GlazbaTIJELO KAO PJESMA

Ima vitak stas, a bije je i dobar glas - Lidija Bačić ispovjedila se Šibenskom listu: Kad volim na sve sam spremna! Šta ću se zakopčavat kad me je Bog stvorio ovakvu

9. lipnja 2017. - 13:39

Nije joj nimalo sporan glas, a pogotovo stas! Kažu da je po broju muških uzdaha, koji prate njezine seksipilne spotove, nadmašila čak i "vječnu" Severinu. Vjerojatno pogađate da je riječ o Lidiji Bačić. Dalmatinki, koja nema manjka u rasponu svog privlačnog glasa, ni viška dekagrama u njezinu skladnom tijelu, koje je, kako bi rekli istočni susjedi, "lepo izvajano".
Svjesna svog seksipila popularna je pjevačica na početku izbjegavala razgovor, pravdajući se "provokativnim pitanjima", a onda se otvorila. Bez kočnica. Kako i priliči samouvjerenoj estradnoj zvijezdi. Povod našem razgovoru bio je, naravno, CMC festival, koji se ovih dana održava u Vodicama.

Nema sumnje da ćete i ove godine podići prašinu. Što vas vraća u Vodice? Taj ljeti privlačan gradić, dobra atmosfera, zabave prije i poslije festivala...
- Sve što ste spomenuli! Dodat ću još i to da su Vodice pružile ruku pravoj domaćoj zabavnoj glazbi. I to je jedan od razloga zašto im se uvijek rado vraćam.



U Vodice stižete s novom pjesmom, a nedavno ste izdali i novi album "Tijelo kao pjesma"...

- Htjela sam pozitivnu pjesmu za ljetne dane, koja govori o velikoj ljubavi, o idealnom paru i njihovoj sreći. U moru pjesama o alkoholu i preljubima ova je tako čista i neobranjiva da mi je gušt pjevati je. Uvijek se u nas uvuče to zrno nedoumice kad želimo znati je li nas partner voli, pa tražimo od njega potvrdu. Naslov je samo početak refrena, koji morate čuti da biste shvatili kontekst pjesme. Sretna sam zbog novog albuma i podrške moje izdavačke kuće Croatia Records. Moj "pik" je balada "K'o da živim unazad" jer u njoj mogu pokazati svu moć glasa, a tekst jednostavno obara.

O albumu se posljednjih dana puno priča. Što zbog pjesama, što zbog seksi fotografija za editorijal. Smeta li vam to što se govori dosta i o vašem izgledu, a ne samo o pjesmama? Ili namjerno igrate na tu kartu?
- Imam dobar glas i volim ovaj posao. Imam puno nastupa i pjesama, koje ljudi vole. Okej, uz to mi je Bog dao dalmatinske gene, pa izgledam dobro i seksi. Što mogu protiv toga? Hodati zakopčana do grla? Mlada sam, volim svoje tijelo i svoje pjesme. Današnja glazba je i vizualna. I na taj način se privlači pažnja publike. Pa, Gobac se skida cijeli život, Adam Levine je gol, Freddie Mercury je bio gol do pasa pola karijere... Meni je to prihvatljivo. Muškarci i žene, koji su uspješni, koriste i svoje tijelo kao instrument. Ipak, ja sam najprije pjevačica, a tek onda, ajmo reći, zgodna, seksi.

Vaša je popularnost posebno vidljiva na društvenim mrežama. Ima slučajeva u kojima su atraktivne i provokativne fotografije zasute stotinama komentara. Neki od njih nisu previše ukusni. Dira li vas to?
- Ja imam pola milijuna pratitelja na društvenim mrežama. Tisuće lajkova i komentara. Nemoguće je to sve pratiti, ali me moji administratori izvjeste ako je nešto zanimljivo. Zahvalna sam pratiteljima i publici, sretna što me prate u tolikom broju. A kad ste javna osoba, uvijek postoje oni, kojima se ne sviđate. Ne dira me to. Kritičarima se ne sviđaju ni Papa, ni Messi… Nemoguće je svima biti sjajan!



Mnoge pjevačice, za razliku od svojeg tijela, privatni život skrivaju kao zmija noge. Zašto?

- Pobornik sam razdvajanja privatnog i profesionalnog svijeta. Meni je u redu da s publikom dijelim sve vezano za moju karijeru. A privatno je privatno. Sama riječ to govori. Ne volim pričati o ljubavi, pa neka tako i ostane.

Jednom ste kazali da ste, kad se zaljubite, doslovno pijana od ljubavi...
- Svi smo pijani od ljubavi kad se zaljubimo, pa sam i ja takva. Tada sam spremna na sve! Na skok padobranom, ljubljenje 24 sata dnevno... Zbog ljubavi sam dosad svašta napravila, a jednom sam zamalo otišla živjeti u drugi grad. Neke stvari ne možete objasniti logički, ali takva je ljubav. Problem je što se teško zaljubim! Taj netko mora biti cakum-pakum da bi zbog njega zapostavila glazbu.

Ima li među Šibenčanima netko, tko vam je cakum-pakum? Jeste li ikad "pali" na nekog?
- Šibenčani su dragi ljudi. Volim Šibenik ali, naravno, više volim moj Split. Nisam pala na nikoga iz Šibenika, jer inače ne padam! Tko zna, možda je neki Šibenčanin pao na mene!?

Rođeni ste u Splitu, ali ste podrijetlom iz Blata na Korčuli. Jeste li po mentalitetu više Korčulanka ili Splićanka?
- To treba pitati moju mater! Mislim da svega ima u mom karakteru. Sve se to miješa u mojim reakcijama. Kao bura i jugo!

Splićanke su na glasu kao cure, koje nije lako osvojiti…
- Ma, ja ne volim te termine osvojiti, pasti... Ljubav se dogodi ili se ne dogodi. Splićanke su, po meni, samo cure koje znaju što hoće od života i od ljubavi, pa se tako ponašaju i u vezama.



Na početku karijere bili ste poznati po laganicama, kojih se i danas rado sjećamo. Od „Ne moren kontra sebe" stigli ste do „Nezamjenjive". Može li publika očekivati još jedan iskorak, promjenu u glazbenom stilu?

- Ja stalno mijenjam stilove. Pjevala sam klapske pjesme, balade, rock, pop, gotovo country pjesme, klupske pjesme... Mislim da se glazbenik, kao i glumac, može izražavati na više načina. I U2, i Bruno Mars su mijenjali stilove, kao i puno njih na sceni... Ne bih se nikad željela ukalupiti u jedan stil. To je, po meni, dosadno.

A možete li kontra sebe i jeste li nezamjenjiva?
- E, ovo je super pitanje! Ne mogu kontra sebe! Nezamjenjiva sam sigurno u svojoj pjesmi, a nadam se i svojoj publici.

Gdje ćete provesti ljeto, osim na pozornici?
- Bit će puno koncerata, ali i to je jedna vrsta odmora. Volim nastupati, to mi nije teret. U pauzama od nastupa ću pobjeći negdje vani. Mislim da ću ove godine u Španjolsku. Možda vam pošaljem i razglednicu!


Filmska uloga
Lidija nam je u razgovoru otkrila i jednu ekskluzivu.
- Mlada redateljica Barbara Vekarić radi svoj prvi film "Aleksi" i pozvala me da odradim malu, cameo ulogu. Veselim se iskustvu na filmskom setu i druženju sa sjajnim glumcima, poput Rade Šerbedžije, Nataše Janjić... Film u kina stiže iduće godine. Tko zna, možda mi se svidi gluma pa nastavim i tim putem!? – zagonetna je Lidija.

19. travanj 2024 20:55