StoryEditor
GlazbaSTIŽE AMERIČKA JAZZ SENZACIJA

Gregory Porter aftershow na Tvrđavi sv. Mihovila - uz osnivača Gotan Projecta!

Piše Promo
8. lipnja 2017. - 16:24

Tvrđave kulture Šibenik u suradnji s projektom Collage 18. srpnja priprema jedan od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj! Na najljepšu pozornicu Jadrana stiže američka jazz sezancija Gregory Porter, a nakon live koncerta za posebno vruću završnicu večeri pobrinut će se francuski producent, skladatelj i osnivač elektronske tango grupe Gotan Project - Philippe Cohen Solal  sa svojim DJ setom.

Pjevač i kantautor Gregory Porter  je odrastao pod glazbenim utjecajem velikana  Nat King Cole-a. Svoje prve glazbene korake započinje u lokalnim jazz klubovima gdje nastupa i upoznaje mnoge glazbenike, a među njima i cijenjenog producenta Kamau Kenyatta koji postaje Porterov mentor. Oduševljenost glazbenih suradnika Porterovim baršunastim glasom i vokalnim sposobnostima rezultira sudjelovanjem u mjuziklu „It Ain't Nothing But the Blues“ koji se igra i na pozornici Broadwaya. Pred Porterom se otvaraju sva glazbena vrata te su uslijedila snimanja albuma „Water“ i „Be Good“.

Veliki uspjeh dolazi s objavom trećeg albuma „Liquid Spirit“ za koji dobiva i svoju prvu nagradu Grammy za najbolji jazz vokalni album. To je ujedno i najstreamaniji jazz album svih vremena s više od 20 milijuna preslušavanja. Za svoj posljednji album „Take Me to the Alley“ ove godine ponovo dobiva nagradu Grammy u istoj kategoriji.

Svakom izvedbom Porter ruši prepreke i podjele, otvara publici dušu i vrata u svijet bezvremenskog jazza. Na Tvrđavi sv. Mihovila stopit će bogatu ostavštinu jazza i soula s modernim ritmovima i stihovima, a ti ćeš imati priliku čuti vrhunske stvari poput „Holding On“, „Don't Lose Your Steem“, „Take Me to the Alley“, „French African Queen“ i mnoge druge.

Nakon putovanja svijetom jazza, slijedi aftershow francuskog producenta i skladatelja, najpoznatijeg kao osnivača elektronske tango grupe Gotan Project – nastupa Philippe Cohen Solal koji će te rasplesati vrhunskim DJ setom Gotan Projecta obogaćenim plesnim, latino ritmovima!

Collage je novi projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji za cilj ima organizaciju glazbenih evenata na specijalnim lokacijama. Koncept se zasniva na kombinaciji live koncerata i aftershow nastupa eminentnih svjetskih DJ-a. Stoga nipošto ne propusti jazz spektakl s aftershowom na Tvrđavi sv. Mihovila, 18. srpnja od 22 sata!

Ulaznice se mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu www.croatia-tickets.com te preko sustava  Eventim www.eventim.hr.

Cijena ulaznice iznosi 235 kn do 1. srpnja; a nakon 1. srpnja 265 kuna! Zato požuri s kupnjom karata!

Vidimo se na korak do zvijezda!

Izdvojeno