StoryEditorOCM
GlazbaGlasno s tvrđave

Glazbeni vremeplov: Koncertom na Mihovilu Neno Belan je još jednom potvrdio status jednog od ponajboljih izvođača uživo

Piše šibenski.hr
20. kolovoza 2021. - 09:52

Sinoćnjim nastupom na tvrđavi sv. Mihovila u sklopu programa “Glasno s tvrđave” Neno Belan je još jednom potvrdio status jednog od ponajboljih izvođača uživo.

U izvrsnom raspoloženju Belan i Fiumensi pružili su energični nastup prepun pozitivnih i ugodnih iznenađenja te dobro rasplesali publiku na najljepšoj koncertnoj pozornici na obali.

U nastupu koji je iznenađujuće trajao gotovo tri sata, Belan je izveo svoje najveće hitove, presjek 35 godina duge karijere, od pjesama Đavola do zadnjeg singla “Zvijezde”.

-Što reći, prekrasna tvrđava sv. Mihovil, Šibenik, divota, uživat ćemo i mi i vi, siguran sam u to, rekao je Belan u prvom obraćanju publici koja je ispunila gotovo sva mjesta na tvrđavi.

Belan je šibenski koncert rasprodao tjednima unaprijed, što potvrđuje koliko ga je publika željna čuti, a sinoćnjim koncertom definitivno nije ostala razočarana.

Izvrsnim osjećajem za publiku koja je u početku bila suzdržana Belan je brzo podignuo na noge i u maniri iskusnog glazbenika odličnu atmosferu održao do kraja koncerta.

Zanimljivo je kako Belanova glazba ne poznaje generacijski jaz, njegov glazbeni izričaj i pjesme odlično su prihvaćene, kako od mlađe tako i starije publike što samo po sebi pokazuje koliko je dobar glazbenik.

Sinoćnji, možemo reći “glazbeni vremeplov” u kojem je izveo čitav niz pjesama, od onih najstarijih kao što su "Pričaj mi o ljubavi", "Stojim na kantunu", "Ostani uz mene", "Sunčan dan", pa do novijih, "Rijeka snova", "Zar više nema nas" i "Zvijezde" publika je sjajno prihvatila, te još jednom pokazala koliko je željna glazbenih događanja u Krešimirovom gradu.

Fiumensima su se za ovaj koncert na pozornici pridružili i ostavili izvrstan dojam Jakša Kriletić Jordes, saksofonist i frontmen Daleke obale, te Ante Prgin Surka na udaraljkama i beatboxu.

Glazbena događanja na tvrđavi sv. Mihovila se nastavljaju, uskoro nas očekuju nastupi grupe TBF i predgrupe ZO, Tomislava Bralića i Klape Intrade te Šibenske narodne glazbe i 4 Tenora s čijim će se nastupom koncertna sezona na tvrđavi sv. Mihovila privesti kraju.

24. travanj 2024 13:58