StoryEditorOCM
Glazbašibenik

Festival LET‘S ROCK 2 – slavlje Svjetskog dana glazbe i ulazak u ljeto s čak 22 domaća benda na Tvrđavi sv. Mihovila

Piše PR
16. lipnja 2021. - 09:00

Šibenik u nadolazećoj sezoni očekuje pregršt glazbenih i kulturnih događanja koji ga definiraju kao centar kulturnog turizma naše obale, a ljeto započinje na Tvrđavi sv. Mihovila!

Jedini glazbeni festival u Hrvatskoj osmišljen u jeku pandemije i nedostatka glazbenih događanja pred publikom ove godine ide dalje - sa svojim drugim izdanjem festival Let's Rock postaje dvodnevni događaj s ukupno 22 glazbena imena s domaće nezavisne scene. Program je podijeljen na tri pozornice - od laganih svirki uz zalazak sunca na PARKing stageu do elektroničkih bendova ispod tribina, uz dakako neizostavnu glavnu ljetnu pozornicu.

Paleta glazbenih pravaca

Ljubitelje dobrog zvuka ove godine očekuje glazbeni kolaž različitih žanrova u kojem svatko može pronaći nekolicinu zanimljivih izvođača. Porinom za najbolji elektronički album u 2021. godini nagrađena Je Veux koja nastupa 22. lipnja. Na elektronički žanr se nastavljaju Kozmodrum, Sun U, Nemanja, Peki Pele koji po prvi put stiže u Šibenik - a i pred live publiku. S riječke scene ove godine dolaze Boris Štok, The Siids i White on White, dok šibensku scenu predstavljaju The Fogsellers (čiji je prošlogodišnji nastup prekinula kiša) i Magul.

image
Valerio Baranović

Funk s različitim začinima na tvrđavu dostavljaju Rolo, Reper iz Sobe i Sfumato, inače dio kolektiva JeboTON. Lagodne ljetne akorde sa sobom donose Doringo, Kensington Lima, Mary May, Pitaj klince i marisol, duo kojem je šibenski nastup ujedno i premijerni. Rock zvuk predvode izvođači poput svima poznatog M.O.R.T.-a, izuzetno talentiranog Marka Mrakovčića te odlični Lika Kolorado i Žen, dva benda koji po prvi puta nastupaju u Krešimirnovm gradu. Većini izvođača ovo su prvi nastupi nakon korona zatišja, a nekima i premijerni, stoga se mogu očekivati brojna predstavljanja novih singlova i albuma.

Kako je sve krenulo

Let's Rock je jedini glazbeni festival u Hrvatskoj koji je prošle godine osmišljen u jeku pandemije i nedostatka glazbenih događanja u Hrvatskoj. U tim trenutcima, ovaj festival je prvi stvorio mogućnost glazbenicima da se ponovno vrate pred publiku i to na jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj i šire. Fokusiralo se na mlade glazbenike s ciljem da im se pruži prilika za promoviranje nove glazbe koju su snimali tijekom ove prisilne pauze od nastupa uživo. Publika je konačno došla na svoje i ostala ugodno iznenađena s bendovima koji su joj dotad bili manje poznati.

image
Valerio Baranović

Drugo izdanje - dva dana svirke

Na valovima odličnih reakcija posjetitelja, izvođača i glazbene struke, Let's Rock se ove godine udvostručio - festival je postao dvodnevni događaj s čak 22 benda koja čini preko 100 izvođača s domaće nezavisne scene.

- Nakon odličnog prvog izdanja, Let's Rock 2 će na prvi dan ljeta i povodom Svjetskog dana glazbe publici predstaviti glazbeni kolaž izvođača za koje smatramo da itekako zaslužuju našu pažnju. Riječ je o talentiranim glazbenicima Riječ je o talentiranim glazbenicima, kojima je hrvatska scena iznimno raznovrsna, samo ju uvijek treba pratiti i osluškivati – kaže Andrija Bakula, producent festivala. Program je podijeljen na tri pozornice što je jedinstvena prilika za doživjeti Tvrđavu sv. Mihovila na jedan poseban način, a i čuti bendove čija se glazba rijetko pušta na domaćim radio stanicama.

Ulaznica ima još malo, požurite!

Ulaznica za festival, bilo za oba dana ili samo jedan, još uvijek ima u prodaji i to u sustavu Croatia TicketsEventim (online i na prodajnim mjestima), te u City Pointu šibenskih tvrđava. Detaljni raspored dostupan je na službenoj web stranici i društvenim mrežama Tvrđave kulture Šibenik iz koje poručuju kako je Let's Rock jedinstven događaj na Tvrđavi sv. Mihovila koji zaljubljenici u dobru glazbu nikako ne bi smjeli propustiti.

24. travanj 2024 06:19