StoryEditorOCM
GlazbaPJEVAJMO DO ZORE

Festival alternativne glazbe, koji će se održati 14. i 15. srpnja, zaokružio listu izvođača: Sedmi Regius u žestokom ritmu

4. lipnja 2017. - 14:27

Songkillers, Pips, Chips & Videoclips, Artan Lili i Ponte de Carla posljednja su imena na listi izvođača sedmog po redu festivala Regius, koji će se 14. i 15. srpnja održati na prostoru bivšeg TEF-a. Ova četvorka pridružila se TBF-u, The Fogsellersima, Kontradikshnu, Čudnoređu, Stereu Banana i Kojotima, te ujedno zaokružila brojku od deset bendova koji će nastupiti u dvodnevnom programu.

- Pipsi su nas 2014. godine na Kulturaljci uvjerili da rade sjajan štimung. Drago mi je da će se njihov ovoljetni nastup poklopiti s jednom velikom obljetnicom. Ove godine, naime, slave 25 godina rada. Okruglu obljetnicu slave i Songkillersi. Bend, koji je dvadeset godina na sceni, u posljednje vrijeme proživljava novu mladost. U suradnji s Nikolom Marjanovićem izbacili su nekoliko dobrih i, što je najvažnije, vrlo slušanih stvari – priča Igor Bergam, organizator Regiusa.

 



Šibenski festival alternativne glazbe 14. će srpnja otvoriti domaći punk bend Ponte de Carla.
- Ove smo godine odlučili kopirati dobru praksu s Kulturaljke, pa ćemo i na Regiusu dati priliku našim, lokalnim bendovima. Osim Fogsellersima, pozivnicu smo nedavno uručili jednom od rijetkih autorskih demo sastava, koji na sceni traje više od desetljeća. Kako to obično biva, Ponte de Carla je više prepoznat vani nego u svom Šibeniku. Koncertno su vrlo aktivni ne samo po Hrvatskoj, nego i po susjednim zemljama - otkrio nam je Bergam.

Kao što govori slogan festivala, u Šibenik bi i ovog ljeta sve najbolje iz regije trebalo stići na more. Na tom tragu je, barem prema Bergamovim riječima, i prvi nastup beogradske grupe Artan Lili na Regiusu.
- Mi smo poznati po tome da svake godine nastojimo "iskopati" neki novi, mladi bend ili glazbenike, za koje malo tko ovdje zna, a vrlo su potentni. Nema sumnje da Artan Lili spada u tu skupinu. Smatram da su oni najbolji live bend koji se pojavio u Srbiji u posljednje vrijeme. Artan Lili krase gotovo sve odlike beogradske škole rocka. Po zvuku su kombinacija EKV-a, Discipline Kičme i Električnog Orgazma, a nastupi uživo su im fantastični - najavio je glavni čovjek Regiusa, uz napomenu da će svaka festivalska večer, u kojima će nastupiti po pet izvođača, imati i popratni DJ-program.

26. travanj 2024 13:26