StoryEditor
Glazbaslužbeni rezultati

Evo kako je Roko zapravo prošao na Eurosongu: poznato je koje je mjesto zauzeo u drugoj polufinalnoj večeri i koliko je bodova dobio od koje države

Piše JL
19. svibnja 2019. - 20:11

Roko Blažević, hrvatski predstavnik na 64. natjecanju za pjesmu Eurovizije, za izvedbu pjesme "The Dream" nagrađen je sa 64 boda (38 od gledatelja i 26 od žirija), što je bilo dovoljno za 14. mjesto među 18 natjecatelja koji su nastupili tijekom druge polufinalne večeri Eurosonga.

Kada je riječ o glasovima gledatelja, Roko je, piše Jutarnji list, najviše bodova dobio od Sjevernih Makedonaca, i to 10. Austrijanci su mu dali osam bodova, a Švicarci pet. Rusi, Nijemci i Albanci nagradili su ga s tri boda, dok su mu Armenci dali svega dva. Maltežani, Azerbajdžanci, Latvijci i Šveđani udijelili su mu po jedan bod.

Kada je riječ o glasovima žirija, "The Dream" se najviše svidio britanskom žiriju, koji mu je dao osam bodova. Danci, Austrijanci i Nizozemci dali su mu po pet bodova, Albanci su mu dali dva boda te Irci samo jedan.

Što se tiče hrvatskih gledatelja Eurosonga, oni su najviše bodova dali Sjevernoj Makedoniji. Norvežanima su dodijelili 10 bodova, Švicarskoj osam, Nizozemskoj sedam, Albaniji šest, Azerbajdžanu pet, Švedskoj četiri, Rusiji tri, Malti dva i Danskoj jedan bod.

Hrvatski žiri, koji su činili harfistica Doris Karamatić, pjevač Bojan Jambrošić, jazz skladatelj Silvestar Glojnarić, radijski voditelj Zlatko Turkalj i pjevačica Franka Batelić Ćorluka, najviše je bodova dao Sjevernoj Makedoniji. Švicarskoj su dodijelili 10 bodova, Nizozemskoj osam, Azerbajdžanu sedam, Malti šest, Albaniji pet, Švedskoj četiri, Rusiji tri, Moldaviji dva i Armeniji jedan bod.¸

Što se tiče glasovanja u velikom finalu 64. natjecanja za pjesmu Eurovizije, i hrvatski gledatelji i žiri Talijanima su dali 12 bodova. Međutim, tu su im se ukusi razišli.

Gledatelji su Sloveniji dali 10 bodova, Srbiji osam, Sjevernoj Makedoniji sedam, Švicarskoj šest, Norveškoj pet, Nizozemskoj četiri, Islandu tri, San Marinu dva i Albaniji jedan bod. S druge strane, žiri je Sjevernoj Makedoniji dodijelio 10 bodova, Švicarskoj osam, Češkoj republici sedam, Nizozemskoj šest, Švedskoj pet, Srbiji četiri, Francuska tri, Rusija dva i Estoniji jedan bod.

Na ovogodišnjem natjecanju u Tel Avivu pobijedila je Nizozemska s pjesmom "Arcade" Duncana Laurencea.

15. svibanj 2021 13:44