StoryEditor
GlazbaKulturaljka

Edo Maajka bit će poseban gost benda Kultur Shock na njihovom premijernom nastupu u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
17. veljače 2019. - 11:10

Edo Maajka bit će poseban gost benda Kultur Shock na njihovom premijernom šibenskom nastupu, 20. travnja, na rock fešti Kulturaljka. Bosansko-hercegovački reper i američki gypsy-punkeri podijelit će tako binu na koncertu u Šibeniku i izvesti pjesme s njihovog zajedničkog mini EP-a "Tales of the two Gurus" iz 2016. godine.

Frontmen Kultur Shocka - Srđan “Gino“ Jevđević inače je Sarajlija koji je 1996. u Seattleu oformio bend, tako da suradnja e Edom nije iznenađujuća. "Priče dva gurua", naziv je kratkog zajedničkog EP-a snimljenog na dva različita kraja svijeta, proglas je da se probudi omladina istoka i zapada, zajedno, ujedinjeno protiv istih problema i zajedničkog neprijatelja - neznanja.

Koncert Kultur Shocka na devetom izdanju Kulturaljke bit će njihov prvi nastup u Šibeniku i jedini u Dalmaciji u sklopu ovogodišnje europske turneje na kojoj predstavljaju novi album D.R.E.A.M. koji će izaći krajem ožujka.

Kako je Hangar, u kojem su koncerti Kulturaljke bili organizirani zadnjih pet godina, početkom godine izgorio do temelja, koncert Kultur Shocka održat će se na novoj lokaciji u Šibeniku. Organizatori iz šibenske udruge P.A.R.K. koja organizira koncert vjeruju da naći adekvatnu alternativu hangaru.

- Kulturaljka i je pokrenuta prije devet godina zbog činjenice da u Šibeniku nema zatvorenog koncertnog prostora kapaciteta za 500-600 ljudi u kojem bi se ovakvi koncerti mogli održavati. Devet godina nakon i dalje tragamo za takvim prostorom, a Kulturaljku smo do sada organizirali na više lokacija, koje su za tu potrebu bile prenamijenjene iz derutnih prostora u koncertne dvorane (bivši hotel Krka, bivša tvornica TEF, bivša vojarna Bribirskih knezova). Vjerujemo da ćemo skupa s Gradom Šibenikom naći kvalitetno rješenje za ovogodišnji koncert jer već sad imamo kupljene ulaznice za koncert iz cijele Dalmacije i šire – kaže Igor Bergam, predsjednik PARK-a.

Ulaznice za koncert Kultur Shocka i Ede Maajke po cijeni od 80 kn mogu se kupiti u šibenskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut, kao i preko Entrio online sustava (https://www.entrio.hr/event/kultur-shock-u-sibeniku-5904 ).

 

 

22. travanj 2021 05:36