StoryEditorOCM
GlazbaPovukao se u sebe

Dvije tragedije za redom: omiljeni glazbenik u protekloj godini preživio je obiteljske gubitke o kojima rijetko priča, sada otkrio i što mu je pružilo utjehu

21. prosinca 2018. - 12:40

Protekla godina bila je zasigurno jedna od najtežih u životu Vlatka Stefanovskog. Legendarni 61-godišnji gitarist, koji na ovim prostorima pa i šire uživa legendarni status, izgubio je najprije ženu, potom i brata - o tragedijama u medijima nije govorio, na društvenim mrežama nije sklon dijeliti privatne pojedinosti.

Dvije radi se uistinu o dvije obiteljske tragedije koje bi malo tko preživio bez posljedica. Gitarist se povukao u sebe, spas pronašao u svojoj djeci i glazbi, a za Gloriju otkrio je kako je proveo svo to vrijeme.

Supruga Gordana preminula je nakon borbe s teškom bolešću, a iza sebe ostavila kćer Anu, 30-godišnjakinju koja na Sveučilištu u Padovi završava doktorski studij talijanskog jezika, i sina, maturanta Jana.

No dok se još oporavljao od prvog udarca, stigao je sljedeći. Za iznenadnu smrt svog četiri godine starijeg brata Stefanovski je doznao tijekom svoje prve australske turneje.  Dramaturg Goran Stefanovski preminuo je 27. studenog.

Profestor na Sveučilištu Christ Chursh u engleskom Canterburyju kremiran je, a njegov je pepeo prema posljednjoj želji prosut u Ohridsko jezero.

U skladu sa svojom životnom borbom koju "liječi" samo glazba, Stefanovski će u zagrebačkoj tvornici uskoro održati koncert koji će, ne sumnjamo, privući brojnu publiku.

05. svibanj 2024 05:36