StoryEditor
GlazbaFESTIVALI U TISNOM

‘Dimensions‘ i ‘Outlook‘ okupili 100 izvođača i tisuće posjetitelja, evo kako je proteklo najveće partijanje ove godine na Jadranu

Piše Joško Dadić
16. rujna 2021. - 21:32
Outlook festival

Završena su posebna izdanja "Dimensions" i "Outlook" festivala 2021. Podsjetimo, "Dimensions" i "Outlook", nakon deset godina provedenih u Puli na lokaciji tvrđave Punta Christo u Štinjanu, 2019. su najavili intimnija izdanja na lokaciji "The Garden Resorta" u Tisnom. Ta izdanja se nisu dogodila kako su originalno bila najavljena 2020. godine, već su zbog pandemije odgođena za 2021. godinu.

Ove godine su izvorni datumi, izvorno najavljeni početkom ljeta, bili pomaknuti na sam kraj rujna zato što je u vrijeme originalnih datuma održavanja festivala Hrvatska još bila na takozvanoj '"Amber" listi, što bi značilo da bi svi britanski posjetitelji, koji čine značajan dio publike, nakon povratka kući morali provesti dva tjedna u karanteni.

Međutim, kako su datumi pomaknuti već početkom ljeta, kada je većina publike imala organizirane planove, do tada oba rasprodana festivala s kapacitetom većim od 3000 posjetitelja su prepolovila svoje posjete jer je zbog promjene datuma gotovo pola posjetitelja zatražilo povrat novca za ulaznice. Nadalje, od tog trenutka pa do same realizacije festivala, kampanja za nove datume bila je otežana iz nekoliko razloga; ljeto je već počelo i inozemni posjetitelji koji dolaze na festivale u Hrvatsku letovima puno pravovremenije organiziraju svoje vrijeme.

image
Outlook festival

Nešto više od 5000 posjetitelja prošlo je ove godine kroz "Dimensions" i "Outlook" festivale, što je s obzirom na trenutne okolnosti vjerojatno najbolje što je bilo moguće ostvariti u ovakvoj situaciji, kažu iz zagrebačke tvrtke "Pozitivan ritam d.o.o.", organizatora dvaju festivala koja su se održala u Tisnome.

Kroz oba festivala program se održavao u "The Garden Resortu" na tri pozornice tijekom "Dimensionsa", odnosno četiri tijekom Outlook festivala. Pozornice su bile Beach Stage, Olive Grove, Wabi Sabi, te je za "Outlook", koji je imao veću posjećenost, nadodana i glavna pozornica. Osim dnevnih i noćnih pozornica u "The Garden Resortu", odvijalo se i nekoliko dnevnih boat partyja na moru. Od pet festivalskih dana, svaki festival je tri dana imao i after partyje u diskoteci "Barbarella's".

Na "Dimensions" festivalu nastupilo je nešto više od 100 izvođača, mahom prepoznatljivih imena, ali i imena nove generacije koja su oduševila svojim setovima. Dimensions festival otvorio je Ilija Rudman, istog dana u špici večeri nastupao je Petar Dundov uz niz prepoznatljivih imena, među kojima su festival zatvorili po najboljim setovima DJ Bone i Hacker. Od after partyja u diskoteci "Barbarella's" treba izdvojiti stage takeover labela Return to disorder Helene Hauff, s kojom su se na pozornici našli DJ Stingray 313, te domaći Le Chocolat Noir i Zarkoff, koji su istovremeno predstavili kompilacijski album domaće elektroničke scene "Healing sounds". Od novijih imena, u nizu onih koji su se predstavili valja izdvojiti nastup Maricas Crewa, DJice Saoirse, D. Tiffany, rRoxymore, ISAbella i Melina Serser, kao i izvrsni setovi izvođača poput Gigi FM, Score Zero Zero ili Frikenstein.

image
Outlook festival

Nakon završetka "Dimensions" festivala, nakon samo dva dana pauze, također u razdoblju od četvrtka 9. rujna sa završnim danom u ponedjeljak 13. rujna uslijedio je Outlook festival u svom posebnom izdanju, nazvanom "Outlook Origins", s kojim je predstavio neke rodonačelnike žanrova, crewove i lableove koji su od početka uz festival, te kao u slučaju "Dimensionsa", niz novih i svježih imena koja su se u posljednjih nekoliko godina pojavila na sceni. Tako su Stage Takeovere imali dugogodišnji suradnici festivala koji stoje iza brandova i labela poput Deep Medi, Digital, Mungo's Hi Fi, Iration Steppas i Metalheadz...

Sam Outlook festival krenuo je već tradicionalnim koncertom otvorenja, koji je zbog epidemiološke situacije umjesto na izvorno najavljenoj lokaciji, Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, u zadnji trenutak prebačen na lokaciju diskoteke "Barbarella's". Na koncertu otvorenja ove godine su sa svojim DJ setovima nastupili popularni Britanci Chase & Status, Children of Zeus, manchesterski hip-hop projekt, dok je umjesto prvotno najavljenog nastupa Shya FX-a, koji je pred same dane festivala bio pozitivan na COVID, kao zamjena nastupio poznati nizozemski drum'n'bass duo Noisia sa svojim DJ setom. Stage takeovere su idućih dana u diskoteci "Babarella's" imali Deep Medi Crew poznatog britanskog dubstep producenta Male, te drum'n'bass labeli Dispatch Recording i Sofa Sound iz Bristola.

image
Dimensions festival


Tijekom "Outlook" festivala nastupilo je i nekoliko naših domaćih i regionalnih izvođača, poput Roots in Session i Dub Diggers iz Slovenije, te pulskog producenta 207, Dubolik i Lo Peaks, s kojima se na pozornici pojavio i Dr. Obi. Posljednja večer festivala u ponedjeljak 13. rujna bila je obilježena nastupima najpoznatijih europskih dub crewova, kao što su Vibronics i Iration Steppas iz Velike Britanije te OBF iz Francuske.

"Dimensions" i "Outlook" festivali su tako 2021. godine zaključili svoja izdanja najuspješnije što je to bilo moguće i u nemogućim okolnostima, a informacije o festivalima u 2022. godini očekujte uskoro, poručuju iz tvrtke "Pozitivan ritam" d.o.o.

item - id = 1127883
related id = 0 -> 1132939
related id = 1 -> 1129823
22. listopad 2021 00:02