StoryEditorOCM
GlazbaNovi album

Bruce Springsteen ispisao povijest, ‘Letter To You‘ najprodavaniji je album u prvom tjednu nakon objave

Piše Šibenski.hr
3. studenog 2020. - 20:20

Bruce Springsteen ispisao je povijest svojim najnovijim albumom „Letter To You”, koji je objavljen 23. listopada. Boss je sada prvi glazbeni umjetnik s albumom među prvih pet na Billboardovoj ljestvici u svakom od desetljeća od sedamdesetih naovamo. Prvi put to mu je uspjelo s albumom „Born To Run”, koji se popeo na treće mjesto ljestvice 1975. godine, a nakon toga je barem jedan, a češće nekoliko albuma imao među top 5 tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, te nakon 2000. godine.

„Letter To You” je bio najprodavaniji album u prvom tjednu nakon objave, to je Springsteenov 20. studijski album koji je snimljen u samo pet dana u studiju u njegovom domu u New Jerseyju.

 

Ujedno je to prvi nosač zvuka na kojemu s Bruceom svira E Street Band nakon albuma „High Hopes” iz 2014. godine i njihova prva zajednička svirka nakon uspješne turneje „The River” 2016. godine. I obožavatelji i kritičari dočekali su album hvalospjevima.

- Volim zvuk E Street Banda koji svira uživo u studiju na način kako to nikad prije nismo radili, bez nasnimavanja. Napravili smo album u samo pet dana i pokazalo se da je to bilo jedno od najboljih iskustava snimanja koje sam ikad imao - poručio je slavni glazbenik.

'OSJEĆAM PROTOK VREMENA'

Uz devet novih pjesama, na albumu su i nove snimke tri Springsteenove pjesme s albuma iz 70-ih godina, to su „Janey Needs a Shooter”’, „If I Was The Priest” i „Song for Orphans”.

 
Govoreći o svojoj najnovijoj glazbi, 71-godišnji Springsteen kaže da ne žali zbog stvari koje je napravio ili nije napravio, kaže da osjeća da je dao najbolje što može u onome u čemu je najbolji. Planirao je novi album predstaviti i na turneji s E Street Bandom tijekom 2021. godine, ali to možda neće biti moguće zbog pandemije koronavirusa.

Premda potreba za oprezom nije sporna, Bruce je razočaran što neće uskoro moći svirati uživo, posebno zato jer sve više osjeća protok vremena.

- Kad uđete u sedamdesete, shvatite da vam je ostao određeni broj godina u kojima ste još vitalni, ja osjećam da smo moj bend i ja još na vrhuncu, još možemo izići na pozornicu i dati najbolje od sebe - kaže Springsteen, dodajući da mu teško pada što se sada mora odreći dijela tog vremena. 

 
24. travanj 2024 21:10