StoryEditor
GlazbaAtrakcija na Mihovilu

Britanske hip-hop/electronic dance legende Stereo MC’s dolaze na najljepšu pozornicu Jadrana!

Piše K. G.
28. ožujka 2017. - 11:43

Višestruko nagrađivani, jedni od najpopularnijih hip-hop, live dance sastava globalne glazbene scene Stereo MC's, 11.6.2017. nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila.

Ova svjetska plesna atrakcija svoj je put započela u drugoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća iz britanskog podzemlja acid house scene, te je zahvaljujući svojem originalnom zvuku temeljenom na miksu različitih žanrova elektronske glazbe vrlo brzo stekla velik broj fanova.

Stereo MC's danas mnogi smatraju pionirima britanske dance scene i prvim britanskim hip-hop bandom koji se uspio probiti u vrhove američkih top ljestvica. To su napravili albumom „Elevate My Mind“ nakon kojeg je uslijedila suradnja s Jungle Brothers te omogućila sljedećem albumu „Supernatral“ da dodatno afirmira grupu na globalnoj razini.Njihovi hitovi vladali su eterom u 90-ima, a pjesma i album „Connected“ postali su svojevrsni evergreen i zaštitni znak grupe.

Stereo MC's remixali su za mnoge poznate izvođače poput grupe U2, PM Dawn, The Disposable Heroes of Hiphoprisy, Monie Love, Queen Latifah i Madonnu.

Usprkos slavi i brojnim turnejama, bend je uzeo sedmogodišnju pauzu. Zahvaljujući suradnji s Madonnom, ranih 2000-ih odlučili su se vratiti korijenima i snimiti nove stvari što je rezultiralo novom motivacijom i odličnim albumima „Deep Down & Dirty“, „Double Bubble“ i „Emperor's Nightingale“.

-Sasvim je sigurno da će Stereo MC’s u svom punom sastavu, sa snažnim ženskim vokalima i vrhunskim vizualnim projekcijama napraviti nezaboravnu večer  u Šibeniku-poručili su organizatori koncerta iz Javne ustanove "Tvrđava kulture Šibenik".

Koncert počinje u 21 sat na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a karte se od danas mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava www.croatia-tickets.com. Cijena ulaznice u pretprodaji (do 28.5) iznosi 190 kn, od 29.5 cijena ulaznice je 220 kn.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 15:58