StoryEditorOCM
Glazba‘nestani sa vitrom‘

Branimir Bubica s klapom Sebenico snimio novu pjesmu kao uvod u slavljenički koncert povodom 20 godina karijere, pogledajte video spot

Piše Šibenski.hr
19. travnja 2021. - 18:04

Branimir Bubica s klapom Sebenico otpjevao je novi singl "Nestani sa vitron", kojim najavljuje slavljenički koncert povodom 20 godina svoje profesionalne glazbene karijere koji će se održati 23. travnja 2021. u HNK-u Šibenik. Iza njega su nastupi na dalmatinskim festivalima, nagrade, brojni održani koncerti, kao i četiri studijska albuma.

"Nestani sa vitron" zauzima posebno mjesto u Branimirovu životu jer je to prva glazbena suradnja koju je ostvario sa suprugom Sanjom, s kojom je napisao tekst ove ljubavne balade.

"Moja supruga ima jako puno talenta za pisanje tekstova, ali je previše samokritična pa većinu tekstova koje napiše niti ne vidim jer ih ona uništi prije nego li ih uspijem "ćirniti". Nadam se da je ova pjesma početak jedne uspješne suradnje", rekao nam simpatični Branimir. 

Željko Petreš redatelj je spota, a aranžman potpisuje Leo Škaro. Kao lokacija spota odabrana je nepresušna inspiracija brojnim umjetnicima - stara gradska jezgra Šibenika, u kojoj se nalazi katedrala sv. Jakova, uvrštena na UNESCO-ovu listu svjetske baštine 2000. godine.

Branimirov profesionalni glazbeni put počeo je 2001. godine kad je sa svojom tadašnjom klapom Teuta nastupio na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, gdje su oduševili publiku koja ih je nagradila prvom nagradom. U četiri je godine s klapom Teuta osvojio čak 8 nagrada na FDK-u Omiš i 6 "Šanjsonjera" na Festivalu šansone u Šibeniku. Kao član grupe Nas Quatros osvojio je nagradu za najbolje debitante na Šansoni s pjesmom "Sićanja". Od 2011. s klapom Sebenico nastavlja ploviti glazbenim vodama. Iza njih je nominacija za Porin za produkciju albuma "Dobra večer, uzorita", kao i treća nagrada publike na Festivalu dalmatinske šansone za pjesmu "Nisan zna" - glazbu i tekst napisao je Branimir. U 2020. osvojili su i prvu nagradu publike u Omišu.

Do sada su objavljena 4 studijska albuma, a u pripremi su još dva, jedan autorski u suradnji s klapom Sebenico i jedan slavljenički na kojem će se naći najbolje pjesme nastale u proteklim godinama.

09. lipanj 2023 13:24