StoryEditorOCM
Glazbaslavljenički koncert

Branimir Bubica i klapa Sebenico pjesmom i emocijama oduševili Lisinski! Na pozornici su im se priključili Ivana Kovač i Ivo Pattiera

Piše Šibenski.hr
8. rujna 2021. - 15:44
Branimir Bubica i klapa Sebenico održali su slavljenički koncert u atrijumu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a priključili su im se Ivana Kovač i Ivo PattieraIvan Buvinić

Nadahnutom izvedbom „Šibenske balade“ Branimir Bubica i klapa Sebenico započeli su slavljenički koncert u atrijumu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog stvorivši pravi dalmatinski ugođaj pod vedrim zagrebačkim nebom

Brojna publika uživala je slušajući najveće klapske hitove te najljepše pjesme s njihovih hvaljenih albuma 'Dobra večer, uzorita' i 'Dalmacijo, ti si zadnja luka' koji su utisnuti u srcima ljubitelja klapske pjesme. Povod ovog koncerta koji će se dugo pamtiti bio je obilježavanje čak dva jubileja - Klapa Sebenico deset, a Branimir Bubica već dvadeset godina uspješno jedre glazbenim vodama stvarajući autentične pjesme koje izviru iz vrijednog naslijeđa i ostaju za buduće generacije.

akva je zasigurno i pjesma „Ne dan moju tisnu kalu“ koja im je na nedavno održanim Večerima dalmatinske šansone u rodnom Šibeniku donijela nagradu publike na što su izuzetno ponosni.

Publika u Lisinskom imala je priliku čuti neke od kultnih pjesama nikada zaboravljene klape Teuta s kojom je Branimir ostvario prve klapske uspjehe. Posebno emotivno sinoć bilo je prisjećanje na njihovog tragično preminulog člana Tonija Grguričina, kao i na legende koje više nisu s nama – Vicu Vukova i Olivera Dragojevića kojima su odali počast, a kako drugačije nego pjesmom.

Dodatni nalet pozitivnih emocija osjetio se među publikom kada su se Branimiru i klapi na pozornici pridružili posebni gosti, raspjevani Šibenčani Ivana Kovač i Ivo Pattiera.

Velikan hrvatske glazbene scene Ivo Pattiera maestralnom je izvedbom hitova „Da mi se vratit“, „Prođi me se“ i „Pjesmom te ljubim“ odlično raspoloženu publiku podsjetio na zlatno doba domaće zabavne glazbe te zauzvrat dobio gromoglasan pljesak.

Šarmantnoj Ivani Kovač publika se spontano pridružila u pjevanju jedne od najljepših dalmatinskih skladbi novog stoljeća „Dalmacijo, srce oca moga“, a grandiozni hit njenog oca Miše Kovača „Ti si pjesma moje duše“ izveli su svi zajedno s posebnim nadahnućem.

image
Branimir Bubica i klapa Sebenico održali su slavljenički koncert u atrijumu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog
Ivan Buvinić

Karizmatični Branimir nakon koncerta nije skrivao emocije: „Presretan sam što smo zajedničkim snagama priredili ovako divan koncert na kojemu smo uživali i mi na pozornici i publika. Vjerujem da su ljudi kući otišli ispunjeni radošću. Dugo ću pamtiti ovu čarobnu večer, hvala svima koji su je napravili takvom.“

Nakon ovog veličanstvenog koncerta koji će dugo pamtiti, Branimir Bubica i klapa Sebenico vrijedno nastavljaju rad na trećem studijskom albumu. Obzirom da je iza njih vrlo uspješno ljeto koje su obilježili brojni nastupi, koncerti i nagrade, inspiracije za nove pjesme sigurno neće nedostajati.

image
Branimir Bubica i klapa Sebenico održali su slavljenički koncert u atrijumu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog
Ivan Buvinić
12. srpanj 2024 22:02