StoryEditor
Glazbakaki king

Boginja gitare u Kući ‘Arsen‘: jedna od najboljih svjetskih glazbenica u Šibeniku će promovirati novi album!

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2021. - 14:17
Kaki KingTwitter

Kaki King, američka glazbenica i skladateljica te prva žena na Rolling Stone listi “bogova gitare” nastupa u Kući umjetnosti Arsen 19. studenog!

Smatraju je jednom od najzanimljivijih gitaristica i kompozitorica u zadnjih nekoliko dekada zahvaljujući fascinantnoj tehnici sviranja gitare koju često koristi i kao perkusije. Virtuoznost i eksperimentalni zvuk za uho je zapeo svjetski poznatim bendovima i glazbenicima s kojima je dijelila pozornicu – Foo Fighters, Marianne Faithful, David Byrne, Robert Randolph, Keb Mo, Soulive, Mike Gordon i Charlie Hunter samo su neki od njih.

Veliki Dave Grohl je jednom prilikom izjavio da „postoje gitaristi koji su odlični i postoje gitaristi koji su zaista jebeno odlični, a onda nakon njih dolazi Kaki King“.

2015. godine odradila je svjetsku turneju s multimedijalnim performansom The Neck is a Bridge to the Body, prijelomnim trenutkom u njenoj karijeri koji ju je približio eksperimentalnom teatru. Nastavak tog smjera je i novi album Modern Yesterdays koji je objavila krajem prošle godine. Nakon Amsterdama, Pariza i Londona album će promovirati i u Šibeniku.

Ulaznice su u pretprodaji od petka, 8. listopada po cijeni od 130 kuna - detalje i ulaznice potražite na kucaarsen.hr.

item - id = 1133427
related id = 0 -> 1136921
related id = 1 -> 1136587
22. listopad 2021 00:02