StoryEditorOCM
Glazba‘dalmacijo sestro‘

Autor klapskog klasika napisao novu pjesmu za Branimira Bubicu i klapu ‘Sebenico‘. Evo s kime su Šibenčani udružili snage

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2023. - 11:57

„Dalmacijo sestro - bez dice si tiha, bez pisme te nima“ dio je pjesme ‘Dalmacijo sestro‘ koja je svojom snagom i emocijom spojila zvučna imena domaće glazbene scene – Alena Nižetića te Branimira Bubicu i klapu Sebenico. Posvetu Dalmaciji ovi su sjajni glasovi opjevali nadahnutim stihovima renomiranog autora Frane Bilića na glazbu Branimira Bubice, a sve je aranžmanski oblikovao Leo Škaro.

- Glazbu za ovu pjesmu napisao sam prije nekoliko godina i već tada mi je na pamet pao Alen, čiji vokal i glazbeni opus iznimno cijenim. Ideja je malo odležala i sad kad je pjesma snimljena, svi smo jako sretni finalnim rezultatom. Ovo je naša prva suradnja s Alenom, baš kao i s našim sugrađaninom Franom Bilićem koji stoji iza evergreena Da te mogu pismom zvati pa imamo dvostruki razlog za slavlje- ne krije zadovoljstvo novom pjesmom Branimir Bubica koji s klapom Sebenico dovršava novi album, nasljednik njihova dva hvaljena albuma „Dobra večer, uzorita“ i „Dalmacijo, ti si zadnja luka“.

Alena Nižetića pjesma je na prvu oduševila, a o suradnji s raspjevanim Šibenčanima ima samo riječi hvale:

- Volio bih da publika slušajući ovu pjesmu osjeti ono što smo mi osjetili kad smo ju snimali. Dalmacijo sestro ima ono nešto i nadam se da će se dugo zadrži u radijskom eteru, a još duže u srcima svih ljubitelja dalmatinske pisme“.

‘Dalmacijo sestro‘ dobila je i svoj video zapis u režiji Tomislava Dugandžića koji je za scenografiju odabrao uvijek inspirativni šibenski Dolac, čarobni splitski Sustipan te vinariju Testament gdje se druženje nakon snimanja nastavilo dugo u noć uz dobru pjesmu bez koje bi ovim sjajnim glazbenicima život bio nezamisliv.

Iza Branimira Bubice i klape Sebenico je godina iz snova koju će pamtiti po sjajnim duetima s dragim kolegama i rekordnom broju koncerata koji su ih odveli i na Korziku, u München te Beč gdje su svojom pjesmom oduševili inozemnu publiku.

U rujnu su zajedno s Lidijom Bačić i Goranom Karanom otpjevali himnu europskog vaterpolo prvenstva ‘Do zadnjeg daha‘, a

nedavno su s Borisom Oštrićem snimili baladu ‘Nasuka bi pored tebe tilo‘.

Uskoro odlaze u Ankaru gdje će pjevati povodom Dana hrvatske državnosti, a brojna putovanja očekuju ih i u narednim mjesecima čemu se iznimno vesele.

18. travanj 2024 07:09