StoryEditorOCM
GlazbaNOVO IZDANJE STARIH LJUBAVI

Albumu snimanom u Abbey Roadu ton su dali i Šibenčani

14. siječnja 2017. - 20:13

Engleski studio Abbey Road u Londonu bio je sjajan odabir dubrovačke glazbene dive Tereze Kesovije, kad se svojedobno odlučila na snimanje jednog od svojih najboljih albuma „Stare ljubavi“. Reizdanje tog antologijskog nosača zvuka otkrilo je i jednu zaboravljenu istinu. Instrumentalna su pratnja temperamentnoj pjevačici na CD-u bili Zagrebački solisti. Na čelu s nenadmašnim Šibenčaninom Tonkom Ninićem. Vrsni violinist nije bio i jedini Šibenčanin, koji je sudjelovao na Terezinu albumu. Svoj je "pečat" dao i Arsen Dedić pjesmama "To može samo žena koja ljubi", "Još jedan dan" i "Da sam te prije srela".

Solisti su svoj dio posla tada odradili u Zagrebu. Prijestolnicu Velike Britanije i legendarni studio nisu vidjeli, prisjetio se predsjednik Uprave diskografske kuće Croatia Records.

- Mi smo bili i te kako počašćeni suradnjom s Tonkom Ninićem i Zagrebačkim solistima. U to doba oni su pokorili gotovo sve velike svjetske pozornice. Solisti su dali poseban ugođaj albumu. Album "Stare ljubavi" danas su, nakon 40 godina, spremne prisvojiti neke nove generacije, ali i podsjetiti na albume koji se produkcijski, tekstualno, skladateljski te interpretacijski trebaju izdvajati kao vječni – izjavio je Željko Babogredac.

19. travanj 2024 07:53