StoryEditorOCM
GlazbaPartili tenori

A i vi ste s nama, iako vas nima: Za Tonija i Biću klapska pisma u šibenskom kazalištu

Piše A.P.
3. studenog 2022. - 11:52

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku i ove će se godine održati koncert u sjećanje na prerano preminule tenore Tonija Grguričina iz klape ‘‘Teuta‘‘ i Joška Arasa Biće iz klape ‘‘Fortica‘‘ pod nazivom ‘‘A i vi ste s nama iako vas nima‘‘. Koncert je zakazan za petak, 11. studenog s početkom u 20 sati.

Koncert se održava već 18. godinu za redom u organizaciji ‘‘Zajednice udruga klapa Šibensko – kninske županije‘‘, a ovaj put održat će ga šibenska klapa ‘‘Fortica‘‘, poznata zadarska grupa ‘‘Forum‘‘, mješovita klapa ‘‘Jedinstvo‘‘ iz Splita, klapa ‘‘Cambi‘‘ iz Kaštel Kambelovca te a capella sastav ‘‘Metaklapa‘‘ iz Zagreba. U pogledu repertoara i glazbenoga žanra, organizatori ističu "Jedinstvo" i "Metaklapu" kao iznenađenje večeri.

Podsjetimo, tenor klape ‘‘Teuta‘‘, Toni Grguričin, preminuo je 2005. godine u prometnoj nesreći nakon čega je klapa prestala s radom, iako je u svojih pet godina postojanja bila jedna od najuspješnijih dalmatinskih klapa te je ostvarila zavidan broj hitova. Samo sedam mjeseci nakon Tonijeve pogibije, nakon kratke i teške bolesti u 29. godini života, preminuo je Joško Aras Biće, a njegova klapa ‘‘Fortica‘‘ nastavila je djelovati.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna dostupne su u kafiću ‘‘Žveljarin‘‘, a organizatori pozivaju sve ljubitelje klapske pisme da i ove godine napune šibensko kazalište te poručuju kako će biti za svakog po nešto. Koncert će zaključiti klapskom himnom ‘‘Partili tenori‘‘ čime će i ove godine odati počast svojim prerano preminulim prijateljima.

19. travanj 2024 10:42