StoryEditor
GlazbaNEMA TREME

'Na Zidu plača sam se napunio energijom, osvjetlat ću obraz Hrvatskoj, neću iznevjeriti!': Roko Blažević nekoliko sati prije izlaska na pozornicu stao je pred kamere za 'Slobodnu' 

Piše Vinko Paić
16. svibnja 2019. - 21:36

Svega nekoliko sati dijeli nas od početka druge polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, a na pozornicu će se večeras popeti i hrvatski predstavnik Roko Blažević.

Splićanin će pokušati izboriti svoje mjesto u finalu, uzbuđenje je veliko.

Uhvatili smo Roka za kratak razgovor prije početka showa za koji se sprema već mjesecima...

Roko, kakav je osjećaj, jesi uzbuđen?

Uh, stvarno jesam! Ali nema treme, nema pritiska, jer svi smo spremni. Dat ćemo maksimum od sebe, ali svakako uživati, predstaviti Lijepu Našu u što boljem svjetlu.

Kakva su tvoja očekivanja, očekuješ li prolazak u finale?

Vjerujemo i nadamo se. Zaista se nadam da ćemo to večerašnjim nastupom zaslužiti, ali bit ćemo zadovoljni samo ako damo sve od sebe, a onda što bude, što Europa odluči... Daj Bože da to bude finale, vidjet ćemo...

Desetak dana si već ovdje, u Tel Avivu. Kako su tekle probe i kako provodiš svoje vrijeme?

Super mi je ovdje, Tel Aviv me podsjeća dosta na Split. Klima mi paše, plaže, vrijeme je savršeno. Atmosfera je puna pozitive, ljudi su ovdje toliko prijateljski raspoloženi i svi su stvarno dragi.

Bili smo i u Jeruzalemu, posjetili smo Zid plača i razna druga mjesta. I evo, sad se spremamo za show, napunili smo se energijom i idemo jači nego ikad!

Velika potpora su ti i roditelji...

Da, tu su i moji roditelji i brat koji su mi stvarno najveća potpora, naravno, uz ostatak obitelji i prijatelje. To mi puno znači, daju mi vjetar u leđa, neka su oni meni tu... Mislim  da ću zato još bolje otpjevati.

Što Split kaže, tvoj razred, profesori?

Evo, svi jedva čekaju, stvarno. Stalno mi šalju poruke, pitaju me mogu li glasati. Nažalost, Hrvatska ne može glasati, nemamo tu opciju, ali vjerujemo u Europu i svijet da će nam dati taj prolazak u finale.

Svi su uzbuđeni, svi su puni podrške, neću ih iznevjeriti.

Kakav je osjećaj imati krila na sebi, jesu teža nego ona na Dori?

Nisu, haha, jednako su teška! Super je osjećaj, već sam nakon Dore rekao da mistvarno daju neku snagu. I evo, sad već imamo priču, animaciju, razrađen koncept... Stvarno mislim da zaslužujemo prolaz...

Koji je tvoj komentar na stanje na kladionicama?

Pa stanje je, onako, kao i prije. Čas smo gore, čas smo dole. Na to ionako ne možemo utjecati... Vjerujem da je sve stvar momenta, kad se pojaviš na sceni. Mislim da mi to imamo u sebi, ja i plesači. Nadam se da ćemo zračiti tom nekom energijom i prizvati publiku i žiri da glasuju.

Roko, hvala ti na razgovoru! Imaš li kakvu poruku za naše čitatelje, svoje gledatelje?

Pozdrav svim gledateljima u Hrvatskoj, pozdrav svim čitateljima "Slobodne Dalmacije". Šaljemo puno pozdrava iz sunčanog Tel Aviva, nadam se da ćete nastaviti podržavati Hrvatsku, a mi ćemo dati sve od sebe da osvijetlimo obraz svim Hrvatima.

 

15. svibanj 2021 13:26