StoryEditorOCM
Ostaloklasa iom

Završeno SP u jedrenju u Rogoznici: Francuzi na prvom i drugom mjestu, naš Zvonko Jelačić uzeo broncu!

Piše Vedrana Stočić
5. studenog 2022. - 12:39

U Rogoznici je završeno je Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase IOM. Znaju se i pobjednici: prvo mjesto zauzeo je Francuz Oliver Cohen, drugi je bio također član francuske reprezentacije Alexis Carre, a treći Zvonko Jelačić, član hrvatske reprezentacje. Ante Kovačević zauzeo je 11 mjesto.

Završna svečanost i dodjela odličja održana je u Marini Frapa, a za Rogoznicu, slažu se  svi, bio je to prvorazredni sportski i turistički događaj.

U organizaciji JK Val iz Šibenika, pod pokroviteljstvom Općine Rogoznica i rogozničke Turističke Svjetsko prvenstvo u klasi International One Metre (IOM), ili skraćeno "jedan metar" ovih dana okupilo se čak 76 skipera modelara i njihovih ekipa iz 24 zemlje i s pet kontinenata.  Došli su u Rogoznicu jedriličari iz Argentine, Australije, Austrije, Bahama, Bermuda, Kanade, Čilea, Danske, Španjolske, Francuske,Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Japana, Norveške, Novog Zelanda, Švicarske, Švedske, Turske, Ukrajine, SAD-a i naravno Hrvatske, a  Rogoznica je uz francuski grad Pierrelatte jedino mjesto na svijetu gdje se nakon Europskog održalo i Svjetsko prvenstvo klase IOM.

Osim posljednjeg dana, u petak, sva jedrenja održana su gotovo po mirnom vremenu i ljetnoj toplini, tek posljednjeg dana zapuhalo je jako jugo  što je obradovalo brojne jedriličare modelare, posebno hrvatske koji su navikli jedriti i po jugu od 30 čvorova.  

- Ovo je velika turistička reklama za Rogoznicu, prekrasne slike malih jedrilica i naše uvale obišle su svijet. I ovaj događaj je potvrda da sport i turizam idu zajedno - rekao nam je Ivan Ramljak, direktor Turističkog ureda rogozničke turističke zajednice.

19. travanj 2024 11:24