StoryEditorOCM
OstaloŠibenik sjajan domaćin

Završeno Europsko prvenstvo u vaterpolu za djevojke do 17 godina: naša reprezentacija u Crnici zauzela 7. mjesto

Piše Šibenski.hr
30. kolovoza 2021. - 15:26

Hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina zauzela je 7. mjesto na Europskom prvenstvu u Šibeniku nakon što je u izravnom susretu za spomenuto mjesto, pobijedila Izrael glatko 11:6.

Pljesak koji se dugo po okončanju utakmice za 7. mjesto prolamao s lijepo popunjenih tribina bazena u Crnici, možda je i najvrednija, najdojmljivija slika, zvučna slika cijelog nastupa hrvatskih vaterpolistica posljednjih 10-ak dana Šibenika.

- Zaista jedan prekrasan rezultat, biti 7. na ovako jakom Europskom prvenstvu na kojem je sudjelovalo 19. reprezentacija, nikada više nego sada. Uobičajeno ih je oko 16. Uspjele smo ostaviti iza sebe odličnu Francusku, izrazito jaku Njemačku, kvalitetan Izrael, Srbiju, Slovačku. Ostaje nam žal nakon utakmice sa Španjolskom koja je završila rezultatom 9:7. No, stepenica po stepenica, djevojke su dokazale da mogu igrati sa svima pa tako i s Grčkom koja je završila turnir na drugom mjestu. S njima smo igrale egal skoro do završetka utakmice. Ogroman je to iskorak u ženskom hrvatskom vaterpolu. Sve to okrunila je Latica s titulom najbolje vratarke prvenstva, što je zaista i bila. Imala je skoro 30 obrana više od druge vratarke turnira, odnosno imala je oko 89 obrana što je senzacionalno. Naravno, odlična obrana naše reprezentacije je to omogućila Latici. Djevojke će sada odmoriti a onda krećemo s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje je u Australiji za godinu dana, gdje se nadamo biti još bolje, spremnije i konkurentnije – rekla je Mia Šimunić, izbornica reprezentacije.

Hrvatska ima i jednu od najboljih igračica na netom okončanom Europskom prvenstvu do 17 godina u Šibeniku. Zagrepčanka Latica Medvešek (16), vratarka Mladosti i hrvatske vrste, izabrana je za najbolju vratarku Europskog prvenstva u Šibeniku. Latica koja je jedno vrijeme slovila i kao ‘čudo od djeteta’ jer je sa samo 12 godina branila za prvu postavu vaterpolistica Mladosti, s godinama samo raste. U doslovnom i prenesenom smislu pogotovo. U Crnici je briljirala, nerijetko s dvoznamenkastim brojem obrana, te nije mogla nezamijećeno proći na kontinentalnoj smotri najboljih, uzrast do 17. Svaka čast i čestitke našoj Latici!

Hrvatska je time na Europskom prvenstvu za djevojke do 17 godina u Šibeniku ostvarila cilj kojim je ušla u krug 8 najboljih sastava na Starom kontinentu.

Djevojke koje su Šibeniku predstavljale našu domovinu i hrvatski vaterpolo na Europskom prvenstvu do 17 godina su:

VRATARKE

1. Latica Medvešek (Mladost Zagreb)

2. Andrea Marić (Viktoria Šibenik)

SIDRAŠICE

3. Dora Kangler (Mladost Zagreb)

4. Magdalena Butić (Jadran Split)

BRANIČI

5. Dea Domazet Jadran Split)

6. Ana Desnica (Viktoria Šibenik)

7. Nina Eterović (POŠK 1937 Split)

8. Ria Glas (Marsonia Slavonski Brod)

NAPADAČICE

9. Filipa Petrić, kap. (Mladost Zagreb)

10. Jelena Butić (Jadran Split)

11. Elena Crnički (Mladost Zagreb)

12. Dora Vujević (Jadran Split)

13. Iva Rožić (POŠK 1937 Split)

14. Ana Goreta (Viktoria Šibenik

18. travanj 2024 21:08